Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb-selejtező: pontot lopott Magyarország Skóciától

Három vereség után javított volna hazai pályán a magyar válogatott, azonban Gera Zoltán csapata gól nélküli döntetlent játszott Skócia ellen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban…

(Photo by Laszlo Szirtesi/SNS Group via Getty Images)

Ahogyan azt ma már korábban megírtuk, a magyar U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán bizakodva várja a Skócia elleni sorsdöntő mérkőzést:

“Az a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nehéz dolgunk lesz és nem szabad eszetlenül előre mennünk, mert könnyen megkontrázhatják támadásaikat, emellett le kell zárniuk az üres területeket. A továbbjutási esélyek életben tartásáért győznünk kell.”

– fejtette ki Gera, azonban a terveknek csak a fele jött be a keddi játéknapon.

A magyar válogatott ugyanis valóban remekül zárta az üres területeket, és kompakt védelemmel állt elő a skótok elleni mérkőzésre, azonban a védelem mellett már nem jutott erő a kontrázásra, így ugyan kihúztuk a skótok metszőfogait, ám mi magunk sem tudtuk a javunkra billenteni a mérkőzés végkimenetelét.

A magyar válogatott 9 alkalommal próbálkozott, ebből 6 alkalommal eltalálva az ellenfél kapuját, azonban a szerencse ezúttal nem állt mellénk, így minden elfogultság nélkül kijelenthető, hogy Skócia szerencsésen jött ki a mérkőzésből, hogy 1 pontot zsebre tehetett és így megőrizte helyét a tabellán a belga válogatott előtt.

A csoportot továbbra is a bombaerős spanyol válogatott vezeti, míg a második helyért Skócia és Belgium áll harcban.

Magyarország U21 – Skócia U21 0-0 (0-0)
Helyszín: Új Hidegkuti Nándor Stadion (Budapest), Vezette: Shimushik
Gólszerzők:ill.
Kiállítás:

Magyarország: Hegyi – Szabó Alex, Baráth P., Csinger (Yaakobishvili Antal, 5.) – Eördögh (Kovács Mátyás, 74.), Kata, Vitális, Benczenleitner – Horváth Krisztofer (Lisztes, 80.), Vancsa (Gruber, a szünetben), Kosznovszky (Bényei, 80.).
Skócia: Slicker – Devine, Mullen, Bowat, R. Fraser – Barron, Leon King (Mebude, 67.), Neilson – L. Cameron, Doak, Bowie.