Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tavasszal folytatódik a Kecskemét stadionjának felújítása

Az NB I előző szezonjának ezüstérmese ismertette a stadionja felújításának ütemezését…

 

A Kecskeméti TE hivatalos honlapja számolt be róla, hogy a klub a szerdai sajtótájékoztatón ismertette a stadionfelújítás részletes terveit.

A KTE megerősítette, hogy nyáron megkezdődik a pályatest cseréje a Széktói Stadionban, majd második lépésként a városi lelátót is meg tudják nyitni a nagyközönség előtt.

“Nagyon örülünk, hogy most már tényként számolhatunk be arról, hogy elkezdődhet a Széktói Stadion játékterének felújítása. Büszkék vagyunk arra, hogy következetes munkával, több osztályt ugorva igen gyorsan eljutott a KTE újra az NB I-ig. Természetesen emellett igyekeztünk mindent megtenni azért, hogy a kecskeméti szurkolók ki is élvezhessék ezeket a sikereket. Az élvonalba kerülés után, első lépésként, saját, tulajdonosi forrásból – mely 300 millió forintra rúgott – kezdtünk neki a létesítmény alapvető felújításának, hogy egyáltalán hazai környezetben vívhassuk mérkőzéseinket, hiszen mit érne a közösségünk, ha nem, vagy csak kevesen élhettük volna át az elmúlt évek szép sikereit. Nem kérdés, sokkal kevesebb élményt élhettünk volna át közösen. Második lépésként az MLSZ újabb segítségének is hála, tavasszal már a városi lelátót is meg tudtuk nyitni a nézőknek. Máshol talán ez evidens, de nekünk mégis nagy siker, hiszen ez tette lehetővé, hogy az idei szezonban már a nagymúltú csapatokhoz felzárkózva a negyedik leglátogatottabb mérkőzéseket tudjuk megrendezni. Méghozzá úgy – és ezúton is meg kell jegyeznem szurkolóink eléggé meg nem köszönhető elszántságát – hogy az időjárás viszontagságait továbbra sem tudjuk enyhíteni. Azóta a létesítmény átlagosan nagyjából 70 százalékos kihasználtság mellett működik, ha a nézőszámokat vesszük alapul. De, nem egyszer rendeztünk telt házas mérkőzéseket is. Ahogy azt többször is őszintén elmondtuk már, évek óta folyamatosan kerestük a forrást ahhoz – természetesen a jelen, szűkösebb kor realitásait teljes mértékben tudomásul véve – hogy további lépésekben újulhasson meg a létesítmény. Végül 2023. augusztus 23-án született meg az a labdarúgó szövetségi határozat, mely lehetővé teszi a pályatest átépítését és korszerűsítését a következő lépésben, melyhez a szükséges forrás szintén többszáz milliós nagyságrendet tesz ki, s amelyet klubunk már nem volna képes saját forrásból biztosítani. Kecskemét – sport iránt elkötelezett városként – ekkor sietett a klub segítségére azzal, hogy biztosítja a szükséges önrészt. Mi tudjuk, hogy mekkora erőfeszítést jelet, és nagyon nagyra értékeljük” – mondta dr. Filus Andor, a Kecskeméti TE ügyvezetője.

A nagyságrendileg közel 700 millió forint összegű munkálatok során a pálya nagyjából 40-50 centiméter vastagságban teljesen új rétegrendet kap, és kialakítják a kötelezően előírt pályafűtést, valamint a modern vízelvezető-, illetve öntözőrendszert.

“A KTE nemcsak egy klub, hanem egy közösség, mely erősíti nemcsak a csapatot, hanem az egész várost. Ezért fogunk össze, hogy az eddig elért sikereket újabbak kövessék, a klub pedig tartósan megvesse a lábát a legjobbak között. Hisszük, hogy a KTE-nek nem csak múltja és jelene, hanem jövője is van!” – tette hozzá Szemereyné Pataki Klaudia, a város polgármestere.