Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Harry Kane góljával könnyed győzelmet aratott a Bayern München a Köln otthonában! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 12. fordulójának nyitó mérkőzését a kieső helyen álló Köln és a címvédő Bayern München vívta egymással.

(Photo by S. Mellar/FC Bayern via Getty Images)

Ahogyan az várható volt, már az első félidőben nagy fölényben játszott a Bayern München gárdája a kiesés ellen küzdő Köln otthonában. A rekordbajnok csapat több nagy helyzetet dolgozott ki ebben a játékrészben, de gólt csak egyet tudtak szerezni. A bajorok a 20. percben egy labdaszerzést követően indítottak gyors ellentámadást, aminek a végén Choupo-Moting lövését még a gólvonalról ki tudta vágni az egyik védő, de a kipattanót Harry Kane a hálóba pofozta, 0-1! A vezetés megszerzését követően még Sané és Coman révén is alakult ki nagy helyzete a vendégeknek, de Schwabe kapus többször is nagy bravúrt bemutatva meccsben tudta tartani a csapatát. A Köln részéről egyetlen veszélyes beadást lehetett feljegyezni az első 45 perc során, amit Neuer végül le tudott szedni Selke fejéről. Az biztos volt, hogy a második félidőben ennél sokkal jobb játékra volt szükség Steffen Baumgart csapatától, ha pontszerzésben reménykedtek.

A második játékrészben sokáig nem alakult ki nagy helyzet, a Bayern ugyanis kényelmesen járatni tudta a labdát, mivel a Köln semmiféle veszélyt nem jelentett rájuk. Az első nagyobb lehetőségre a 77. percig kellett várni, amikor Coman centerezése után Sané lőhetett a hosszún, de az egyik védő a lövés útjába vetette magát, megmentve ezzel csapatát a kapott góltól. Az ebből következő szögletnél aztán Coman fejelhetett kapura, de a próbálkozása a felsőlécet találta el, így még a véghajrába érkezve is nyitott maradt a találkozó. Az utolsó percekben még mindent megpróbált a Köln az egyenlítés érdekében, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, így Kane gólja elégnek bizonyult a Bayern számára a 3 pont begyűjtéséhez, amivel átmenetileg átvették a vezetést a Bayer Leverkusentől.

Köln – Bayern München 0-1 (0-1)
Helyszín:
RheinEnergie Stadion Vezette: M. Fritz
Gólszerző:
ill. Kane (20.)
Sárga lapok: -ill. Choupo-Moting (52.)
Kiállítás:ill.-

Köln: Schwabe – Chabot, Kilian (Waldschmidt 78.), Hubers, Carstensen – Martel, Ljubicic (Alidou 65.) – Maina,Kainz (Huseinbasic 78.), Thielmann (Paqarada 78.) – Selke (Tigges 65.) Vezetőedző: Steffen Baumgart

Bayern München: Neuer – Laimer, Upamecano, Kim, Mazraoui – Kimmich, Goretzka – Sané, Choupo-Moting, Coman – Kane Vezetőedző: Thomas Tuchel

A mérkőzés összefoglalója:

A 12. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Köln – Bayern München 0-1

Szombat:
15:30 Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach (Tv: Aréna 4)
15:30 Freiburg – Darmstadt
15:30 Union Berlin – Augsburg
15:30 Werder Bremen – Bayer Leverkusen
15:30 Wolfsburg – RB Leipzig
18:30 Eintracht Frankfurt – VfB Stuttgart (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Heidenheim – VfL Bochum
17:30 Hoffenheim – Mainz (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore