Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Al-Nassr: CR történelmi duplát jegyzett! – videóval

A klubfutball újraindulásával Cristiano Ronaldo és az Al-Nassr együttese is pályára lépett a szaúdi bajnokságban (RSL). A 2023-as évben már eddig is elképesztő magasságokban járó CR stílusosan folytatta szaúdi karrierjét, hiszen duplával vette ki részét az Al-Akhdoud elleni 3:0-ás sikerből.

 

A már 38 esztendős portugál zseni a 15. találatát jegyezte a szaúdi bajnokságban, amivel természetesen vezeti a góllövőlistát. CR statisztikái egyébként parádésnak mondhatóak, hiszen a naptári év egészét tekintve a gólpasszokat is beleértve 61 gólból vette ki a részét: 52 találkozón 48 gól és 13 gólpassz szerepel a neve mellett!

Továbbá, a statisztikákból az is kiderül, hogy a portugál az 527. első osztályú bajnokságban szerzett gólját is megszerezte a minap, amivel lehagyta a futball történelemben az ide vonatkozó statisztikákban első, korábbi osztrák és csehszlovák válogatott klasszist, Josef Bicant (525) – Elnézve CR hatékonyságát, nem árulunk zsákbamacskát azzal, ha azt mondjuk, hogy ez a szám csak tovább emelkedik majd.

Az Al-Akhdoud elleni két Ronaldo-gól közül, a második és egyben 527. bajnoki találat igazán élményszámba ment:

 

(Borítókép: Photo by Khalid Alhaj/MB Media/Getty Images)