Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: magabiztos sikert aratott a Werder Bremen otthonában a Bayer Leverkusen! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 12. fordulójának szombati játéknapján a Bayer Leverkusen a Werder Bremen otthonába látogatott.

(Photo by Cathrin Mueller/Getty Images)

Nagyon hamar, már a 9. percben megszerezte a vezetést a jóval esélyesebb Leverkusen gárdája egy szerencsés gólnak köszönhetően. A 9. percben egy beadást követően több ember feje felett is elszállt a labda, pont Deman lábára, akiről a saját hálójában kötött ki a játékszer, 0-1! A vezetés megszerzését követően is inkább a vendégek akarata érvényesült, de sokáig igazán nagy helyzet nem alakult ki. Már-már úgy nézett ki, hogy egyólgos különbséggel vonulnak pihenni a felek, de a 43. percben sikerült megdupláznia az előnyt a Leverkusennek. Hincapie beadására Frimpong érkezett a hosszún, majd nagy erővel a jobb felsőbe bombázott, 0-2!

A második játékrészben sem változott jelentősen a játék képe, a Werder ugyan a félidő közepén eljutott egy lesgólig, de igazán nagy veszélyt nem jelentettek Hradecky kapujára. A Leverkusen aztán a 76. percben végleg le tudta zárni a találkozó sorsát, miután a kiváló szezont produkáló Grimaldo az ötös jobb sarkáról a kapus feje fölé bombázott, 0-3! A 85. percben még Njinmah révén legalább a szépítés összejöhetett volna a hazaiak számára, de ennél a lövésnél a felsőléc megmentette a vendégeket, így Hradecky végül kapott gól nélkül zárta a találkozót. A Leverkusen ezzel a sikerrel ismét a tabella élére ugrott, 12 forduló után 34 ponttal a nevük mellett.

Werder Bremen – Bayer Leverkusen 0-3 (0-2)
Helyszín:
Weserstadion Vezette: M. Petersen
Gólszerzők:
ill. Deman (9. – öngól), Frimpong (43.), Grimaldo (76.)
Sárga lapok: Bittencourt (14.), Friedl (36.), Deman (54.) ill. Grimaldo (76.)
Kiállítás:ill.-

Werder Bremen: Zetterer – Jung (Stark 83.), Friedl, Veljkovic – Deman (Agu 57.), Stage, Weiser – Bittencourt (Njinmah 72.), Schmid (Lynen 84.) – Ducksch, Borre (Woltemade 72.) Vezetőedző: Ole Werner

Bayer Leverkusen: Hradecky – Kossounou, Andrich, Hincapie – Frimpong (Tella 81.), Xhaka (Puerta 90.), Palacios, Grimaldo – Hofmann (Amiri 89.), Wirtz (Hlozek 81.) – Boniface (Adli 72.) Vezetőedző: Xabi Alonso

A mérkőzés összefoglalója:

A 12. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Köln – Bayern München 0-1

Szombat:
Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach 4-2
Freiburg – Darmstadt 1-1
Union Berlin – Augsburg 1-1
Werder Bremen – Bayer Leverkusen 0-3
Wolfsburg – RB Leipzig 2-1
18:30 Eintracht Frankfurt – VfB Stuttgart (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Heidenheim – VfL Bochum
17:30 Hoffenheim – Mainz (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore