Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Saudi Pro League: kilencgólos verést mért ellenfelére az Al-Hilal

A szaúdi labdarúgó-bajnokság (Saudi Pro League) 14. fordulójának vasárnapi játéknapjának délutáni mérkőzésén a listavezető Al-Hilal sima győzelmet aratott a sereghajtó otthonában.

(Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images)

A bajnoki tabellát vezető Al-Hilal már a 14. percben megszerezte a vezetést Aleksandar Mitrovic révén, a szerb támadó Al Burayk keményen kapu elé lőtt labdájába tette bele a lábát, így az a kapuban kötött ki. Még az első félidőben magabiztos előnyre tett szert a vendég alakulat, a 32. percben Mohamed Kanno talált be, majd a 43. percben Al Qahtani is beköszönt, így már a szünetre eldőlt a találkozó. A második játékrész elején, a brazil szélső Malcom duplázni tud, előbb az 52. percben Mitrovic átadását értékesítette, majd az 55. minutumban Michael passzából is gólt tud lőni, amivel már 5-0-ra vezetett az Al-Hilal. A hajrában a csereként beálló támadó, Al Shehri is betudott találni, valamint Al Burayk is meglőtte a maga gólját. Sőt, a 85. percben Malcom megrúgta harmadik találatát is a mérkőzésen, majd a 0-9-es végeredményt a hosszabbításban Sergej Milinkovic-Savic állította be. Az Al-Hilal a győzelmével visszaállította a négypontos előnyét az Al Nassr csapatával szemben, az Al Hazem pedig maradt az utolsó helyen.

Al Hazem – Al-Hilal 0-9 (0-3)
Helyszín: King Abdullah Stadion (Buraidah), Vezette: F. Maresca (olasz)
Gólszerzők:ill. A. Mitrovic (14.), Kanno (32.), Al Qahtani (43.), Malcom (52., 55., 85.), Al Shehri (79.), Al Burayk (81.) S. Milinkovic-Savic (90+3.)

A 14. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Al-Ettifaq – Al-Ittihad 1-1
Al-Taawon – Al Riyadh 1-1
Al Nassr – Al Akhdoud 3-0
Al Taee – Al-Raed 4-3

Szombat:
Al Hazem – Al-Hilal 0-9
19:00 Al Ahli – Al Shabab
19:00 Al Fateh – Al Feiha
19:00 Al Wehda – Al Khaleej
19:00 Damac – Abha

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore