Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Everton szurkolói több ezer “korrupt” feliratú kártyával tiltakoztak a Premier League ellen

Ahogy arról beszámoltunk, az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 10 pontos levonással sújtotta az Evertont, amelyet egyszerűen nem akarnak elfogadni a klub szurkolói.

 (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Az Everton szurkolói a Goodison Parkban tiltakoztak a Premier League ellen, amiatt, hogy 10 pontot levontak tőlük, és több ezer kártyát tartottak a magasba “korrupt” felirattal a Manchester United elleni angol bajnoki mérkőzésen és a találkozó előtt is.

A klub a múlt héten kapta a büntetést a Premier League profitabilitási és fenntarthatósági szabályainak megsértése miatt, a szankcióval pedig a kiesőzónába kerültek.

A vasárnapi, Manchester United elleni mérkőzés kezdőrúgása előtt rózsaszín szórólapokat osztottak szét – a Premier League saját márkajelzésének stílusában -, és a szurkolók az egész stadionban felemelték őket, mielőtt a játékosok kijöttek volna az alagútból. A szurkolók ezután hangosan kifütyülték a Premier League himnuszát. A drukkereket arra is megkérték, hogy a 10. percben tartsák fel a kártyákat, utalva a pontbüntetésre.

A Manchester City és a Liverpool bajnoki mérkőzése alatt szombaton az Etihad stadion felett egy ugyanilyen “korrupt” üzenetet tartalmazó transzparenst vontató repülőgép repült át, arra utalva ezzel, hogy bár több vizsgálat is folyik a City ellen hasonló okok miatt, őket nem akarják megbüntetni.

A Premier League nem kommentálta a tüntetéseket.