Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Xavi szerint a játékosoknak változtatnia kell a mentalitásukon

Ahogy arról beszámoltunk, a Barcelona 1-1-es döntetlent játszott a Rayo Vallecano otthonában. A mérkőzés után nem volt boldog a katalánok vezetőedzője, Xavi, aki arról beszélt, hogy nem tetszik neki, milyen “mentalitással” játszanak a játékosai.

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

A Barcelona vezetőedzője, Xavi felszólította a játékosait, hogy “változtassanak a mentalitásukon”, miután a Rayo Vallecano ellen döntetlent értek el a spanyol bajnokság (La Liga) 14. fordulójában.

A katalánok ezzel az eredménnyel már a negyedik helyen állnak a tabellán. Az éllovas Girona és a Real Madrid még nem játszott a hétvégén, az Atlético Madrid pedig a szombat esti győzelmével megelőzte a Barcelonát a tabellán.

“Meg kell nyernünk ezeket a meccseket, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot”

– mondta Xavi a mérkőzés után, amelyen úgy értek el egy pontot, hogy a Rayo védője, Florian Lejeune öngólt rúgott.

“Ha címeket akarunk nyerni, változtatnunk kell a mentalitásunkat. Kritikusnak kell lennünk önmagunkkal szemben. A bajnokságot az eredményekkel nyerik meg. Fel kell ébrednünk és javulnunk kell. A második félidőben jobb volt a mentalitásunk, de ez már kicsit késő volt. Az első perctől kezdve kell ez a hozzáállás, nekünk pedig ez nincs meg jelenleg.”

– tette hozzá a Barca edzője.