Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

DAC: “Nagyon örülök, hogy pont a 6-3 évfordulóján találtam be…”

Az FC DAC 1904 3-0-s győzelmet aratott az Aranyosmarót ellen a szlovák bajnokság (Niké Liga) 15. fordulójában…

Az FC DAC 1904 színeiben Vitális Milán az első gólját szerezte, majd a fiatal játékos a Nemzeti Sportnak adott interjúban értékelt:

“Tudtam, hogy előbb vagy utóbb meg kel rúgnom az első gólt. Hál´ istennek sikerült. Bedobáskor az ellenfél jött felém. Gondoltam, csinálok egy megtévesztő cselt, és akkor beindulok mögé. Úgy voltam vele, ha elém kerül a labda, akkor ellövöm, nem passzolok. Már annyiszor mondták nekem, hogy ne passzoljak a tizenhatoson belül, hanem lőjek. Így is tettem, és meglett az első találatom. Nagyon örülök, hogy pont ma, a 6:3-as angol–magyar hetvenedik évfordulóján sikerült betalálnom. Az első gól mindig emlékezetes. Így meg tényleg. Találatomat a szüleimnek ajánlom, akik a helyszínen szurkoltak nekem és a csapatnak.”

“Az első félidőben mi irányítottunk, helyzeteket is kialakítottunk.  Rúgtunk két gólt. Ugyan nehezen indultunk be, de kétgólos előnyt szereztünk. A második félidő nehézkes volt, egy kis összevisszaság volt a pályán. Azonban jött a harmadik gól, amely egy kicsit megnyugtatott minket. Az első meccsel elégedettek lehetünk, de van bőven javítanivaló. Taktikailag még nem tudtunk mindent végrehajtani, amit a mester kért. Úgy gondolom, pár nap alatt nem is lehet átvenni mindent a spanyol szakembertől. Ha többet leszünk együtt, akkor simább lesz. Egyébként nincs nagy eltérés az előző és a jelenlegi mester elképzeléseiben. Ugyanazt a focit szeretnénk játszani. Remélem, a mai magabiztos győzelemmel jó útra léptünk” – tette hozzá a MOL Arénában a DAC 250. gólját szerző játékos.

“Köszönöm mindenkinek, aki az elmúlt pár napban segítette a munkánkat. Mindenki igyekezett maximumot nyújtani, sok olyan információt is kaptam, melyek segítettek a mérkőzésre való felkészülésben. Jó meccs volt, amelyen néha voltak olyan elemek, amelyeket örömmel láttam, ugyanakkor olyanok is, amiknek kevésbe örülhetünk. Több dologban kell javulnunk. Nagyon fontos három pontot szereztünk, és a fociban mindig az eredmény számít. Jelenleg három-négy lépéssel vagyunk lemaradva attól a szinttől, ahová szeretnénk eljutni. Ha arányaiban kell ezt meghatározni, akkor mintegy ötven százalékon vagyunk” – értékelt a DAC új edzője, Xisco Munoz a debütáló győzelmét követően.