Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: a PSV továbbra is százszázalékos, zárkózik az Ajax

A holland bajnokság (Eredivisie) 13. fordulójában szombaton és vasárnap pályára lépett a mezőny négy patinás csapata…

(Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

A hibátlan listavezető PSV Eindhoven újabb magabiztos győzelmet aratott, miután hosszú időn át emberelőnyben futballozva 3-0-ra győzött az élmezőnyhöz tartozó Twente Enschede ellen. A vendégek már a 25 percben létszámfölényb ekerültek és az első félidő ráadásában szerezték meg a vezetést, majd a szünet után egy újabb találattal döntötték el a három pont sorsát. Peter Bosz együttese ezzel beállította a saját korábbi, 2018-2019-es szezonban elért ligarekordját a szezon első 13 meccsének megnyerésével. A jövő héten éppúgy a Feyenoord ellen folytatj, mint a rekord alkalmával. Mindenesetre az eindhoveniek hét ponttal előzik meg a rotterdami ellenlábast.

Twente Enschede – PSV Eindhoven 0-3 (0-1)
Gólszerzők:ill. Veerman (45+1.), Propper (49. – öngól), J. Bakayoko (82.)
Kiállítva: Hilgers (25.), ill.

A címvédő Feyenoord a második helyről követi a PSV-t, legutóbbi mérkőzésén 4-2-re diadalmaskodott az Excelsior otthonában. A vendégek soraiból a gólerős mexikói támadó, Santiago Giménez mesterhármast ért el, így 16 góljával ismét egyedül áll az Eredivisie góllövőlistájának élén. A Feyenoord hétpontos hátrányból követi a hibátlan éllovas PSV-t.

Excelsior – Feyenoord 2-4 (1-1)
Gólszerzők: Parrott (16.), Lamprou (72.), ill. S. Giménez (6., 61., 82.), Q. Timber (66.)

Tovább folytatta a felzárkózást az AFC Ajax, amely a szombati mérkőzésén 5-0-ra kiütötte a Vitesse Arnhem csapatát. Az amszterdamiak már az első 12 percben kétgólos előnybe kerültek, és a második félidő elején újabb találatokkal sokkolták a vendégeket, így a borzalmas idényük eddigi legszebb sikerét aratták. John van’t Schip színrelépése óta a holland rekordbajnok négy mérkőzésen tíz pontot szerzett, és a kieső zónából felküzdötte magát a nyolcadik helyre.

AFC Ajax – Vitesse Arnhem 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Hato (3.), Hlynsson (12.), Oroz (50. – öngól), Akpom (58.), K. Taylor (67.), ill.

Az AZ Alkmaar a kiesés ellen harcoló Volendam magabiztos, 3-0-s legyőzésével tartja a harmadik helyet, egyel kevesebb mérkőzést játszva három ponttal a Feyenoord mögött. A vasárnap délutáni összecsapáson Ruben van Bommel már az ötödik percben előnyhöz juttatta a csapatát, majd az 1-0-s félidei vezetés után a szünet utáni percekben döntötték el végleg a három pont sorsát.

AZ Alkmaar – Volendam 3-0 (1-0)
Gólszerzők: R. van Bommel (5.), Pavlidis (48.), B. Martins Indi (58.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore