Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszűnhet a nagy múltú magyar csapat

Hazai sajtóbeszámolók szerint jelentős anyagi gondokkal küzd a magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) szereplő Szombathelyi Haladás együttese…

Az ugytudjuk.hu tudósításából kiderült, hogy még az októberben esedékes szeptemberi fizetésüket sem kapták meg a Szombathelyi Haladás NB II-es bajnokságban szereplő labdarúgói, és azóta sem változott a helyzet.

A forrás kereste a cég ügyvezetőit, akik azonban nem reagáltak, pedig egyre nagyobb lehet a baj. A lap információi szerint több játékos is jelezte már a vezetőség felé, hogy mivel a klub velük szemben tartozást halmozott fel,  így azt jelzik az MLSZ felé, hogy szabadon igazolhatóak lesznek. Jelen állás szerint könnyen elképzelhető, hogy a december 10-i forduló után a játékosokat szélnek ereszti a klub, amely a tartozásai miatt egyébként sem kapná meg a versenyengedélyét az idény tavaszi folytatására. Amennyiben ez így történik, akkor az NB III-as Haladás VSE lenne Szombathely első számú csapata.

A Haladás története legjobb első osztályú szezonjában harmadik lett az NB I 2008-2009-es kiírásában, míg a másodosztályban kilenc bajnoki címet szerzett, valamint három Magyar Kupa-döntőt játszott, utoljára 2002-ben.

A csapat 15 forduló után a 13. helyet foglalja el a másodosztályban, ahol a fentiek alapján könnyen lehet, hogy már csak három mérkőzésre tud kiállni.