Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: véget ért Gazdagék szereplése, nem jutottak be a konferencia-döntőbe – videóval

Szombatról vasárnapra virradóra rendezték az MLS rájátszásában a keleti konferencia egymeccses elődöntőit…

(Photo by Jeff Dean/Getty Images)

A Cincinnati szoros küzdelem végén egy hajrábeli találattal aratott 1-0-s győzelmet a Philadelphia Union ellen, mellyel bejutott az MLS rájátszásában a keleti konferencia döntőjébe. Az első félidőben a hazaiak többször is közel jártak a vezetés megszerzéséhez, a Philly jobbára védekezésre kényszerült, Blake kapus védéseire is szüksége volt az eredmény tartásához. A második játékrész hatalmas küzdelmet és kiegyenlített játékot hozott, a vendégek előtt is adódtak lehetőségek, azonban sokáig úgy tűnt, hogy a rendes játékidőben nem születik találat. A 90 percet követő ráadásban a Cincy tovább nyomott a győztes gólért és végül a 94. percben sikerült eredményesnek lenniük, amikor Barreal felívelését Murphy fejelte le, Yerson Mosquera pedig az ötös előterében megszelidítette a labdát, majd a hálóba helyezett. Az utolsó pillanatokban a Philly már képtelen volt egyenlíteni, így az alapszakasz legjobb mutatójával járó Cincinnati harcolta ki a konferencia-döntőben való szereplés jogát.

A Philadelphia Union magyar középpályása, Gazdag Dániel végig játszotta a mérkőzést, aktív szerepvállalása ellenére azonban ő sem tudott segíteni csapatának.

FC Cincinnati – Philadelphia Union 1-0 (0-0)
Gólszerző: Mosquera (90+4.), ill.

A Cincy ellenfele a Columbus Crew lesz a keleti fináléban, amely az elődöntőjében 2-0-ra győzte le idegenben az Orlando City SC-t.

A nyugati konferencia elődöntőit vasárnapról hétfőre virradóra rendezik, amikor a Sallói Dániellel felálló Sporting Kansas City a Houston Dynamóhoz látogat, míg a másik ágon a Seattle Sounders és a címvédő Los Angeles FC küzd a továbbjutásért.