Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Ferencváros másodszor sem tudta legyőzni a bajnokságban a Puskás Akadémiát

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) hétvégi, 14. fordulójának rangadóján a Puskás Akadémia és a Ferencváros csapott össze egymással Felcsúton…

 

A Puskás Akadémia és a Ferencváros küzdelmes mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott egymással a vasárnapi kora esti órákban.

A zöld-fehérek házon kívül is aktívabban kezdték a találkozót, és az első percektől kezdeményebben léptek fel, de a felcsúti védelem tisztázni tudott az első lehetőségeknél. Az első tíz perc végén Cissé közeli fejese után Markek védett bravúrral. Az első negyedóra lejárta után a Ferencváros egyik lehetősége már célt ért, a 18. percben Abu Fani szögletét Pesics csúsztatta tovább, majd a kapu torkából Kristoffer Zachariassen pofozta be a felcsúti kapuba. Néhány perccel később a hazaiak is aktivizálták magukat, többször veszélyeztetni tudtak, a legnagyobb helyzet alkalmával azonban Favorov lövését Dibusz tolta szögletre. Az első félóra végén több lehetőség adódott a zöld-fehérek előtt, a hazaiak azonban átvészelték a kapujuk előtti tűzijátékot. A Puskás ugyan egyre többet próbálkozott, a Ferencváros biztosan tartotta kézben a mérkőzést. A fővárosiak az első félidő hajrájában némileg lelasította a játékot és nyugodtan futballozva tartották meg a labdát. Menet közben a felcsútiaknál rövid időn belül felmutatták a meccs első két sárga lapját, Szolnoki egy rúgásért, Colley pedig egy könyöklést követően kapott figyelmeztetést. A címvédő 1-0-ra vezetett az első 45 perc végeztével.

A második félidőt is a vendégek kezdték aktívabban, a Fradi rögtön a kezdés után több helyzetet dolgozott ki Markek kapuja előtt, a legközelebb Pesics állt a gólszerzéshez, ám a lehetősége kihasználatlanul maradt. Ennek ellenére a Puskás nem adta fel és bő tíz perc után egy nagyszerű összjáték után kiegyenlített, mely során Nagy Zs. sarokkal indította Lamin Colley-t, aki betört a tizenhatoson belülre, majd Dibusz hálójába lőtt lendületből. Az egyenlítést követően egyre inkább felbátorodott a Puskás Akadémia, kisvártatva egy lendületes támadás végén Nagy Zs. a tizenhatos vonaláról a felső lécet találta telibe. A vendégek igyekeztek visszaverni a hazaiak lelkes akcióit, és az utolsó húsz percen belülre érve a Ferencváros több ígéretes akciót vezetett. Egy gyors ellentámadás végén Makreckis lövését Markek hárította. Mindkét csapat nagy elánnal küzdött, a Fradi többet birtokolta a labdát és több akciót vezetett, azonban a Puskás ígéretes kontrákat hajtott végre, így teljesen nyílt volt a mérkőzés. Az utolsó tíz percen belül Marquinhos közelről szerzett egy lesgólt, melyet a játékvezető nem adott meg. A háromperces hosszabbítást a felcsútiak szinte végig támadták, de a legnagyobb lehetőség alkalmával a csereként beállt Slagveer nem találta el közelről Dibusz kapuját, így nem született döntés, a két csapat 1-1-es döntetlenre végzett egymással.

A döntetlen jóvoltából a Ferencváros a második helyen két ponttal megelőzi a második Puskást, azonban két ponttal továbbra is a listavezető Paks mögött helyezkedik el. A két csapat augusztusi egymás elleni mérkőzésén a Puskás Akadémia 2-1-re győzött a Groupama Arénában.

Puskás Akadémia – Ferencváros 1-1 (0-1)
Helyszín: Pancho Aréna (Felcsút); Vezette: Bogár Gergő
Gólszerzők: Colley (57.), ill. Zachariassen (18.)
Sárga lap: Szolnoki (41.), Colley (45+1.), Nagy Zs. (60.), Stronati (78.), Maceiras (84.), ill.
Kiállítva:ill.

Puskás Akadémia: Markek – Maceiras, Szolnok, Stronati, Brandon – Favorov, Corbu – Levi (Soisalo 68.), Plsek, Nagy Zs. (Slagveer 86.) – Colley (Gruber 68.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Cissé, Botka (Gojak 76.), Ramírez – Makreckis, Zachariassen – Traoré (Lisztes 76.), Abu Fani, Marquinhos. Vezetőedző: Dejan Sztankovics.

Az OTP Bank Liga 14. fordulójának eddigi eredményei:

Szombat:
Mezőkövesd-Zsóry – Újpest 4-0
Zalaegerszeg – Debreceni VSC 1-2
Kisvárda – MTK Budapest 3-1
Paks – Diósgyőri VTK 4-1

Vasárnap:
Puskás Akadémia – Ferencváros 1-1
19:30 Fehérvár – Kecskemét (tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore