Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: szerződést hosszabbítana védőjével az Arsenal! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese szeretné meghosszabbítani védője, Tomiyasu Takehiro szerződését.

(Photo by David Price/Arsenal FC via Getty Images)

Az angol sajtó legfrissebb értesülései szerint az Arsenal vezetőségének feltett célja, hogy szerződést hosszabbítsanak védőjükkel, Tomiyasu Takehiroval. A japán játékos 2021 nyarán érkezett a klubhoz az átigazolási időszak véghajrájában, és az első szezonja igen jól sikerült a londoni csapatnál, a második idénye viszont erősen feledhetően alakult, főleg amiatt, mert többször is sérüléssel bajlódott. A 25 éves futballista ebben a szezonban viszont ismét fontos elemévé vált Mikel Arteta rendszerének, amiben közrejátszik az új szerzemény, Jurrien Timber súlyos sérülése is. Tomiyasu mostanság kiemelten fontos építőkocka Arteta számára, mivel a japán védő a hátsó alakzat minden posztján bevethető. A sokoldalúsága, és a hamarosan lejáró szerződése miatt fel is figyelt rá a Bayern München gárdája, akik a hírek szerint a télen megpróbálnák magukhoz csábítani a védőt. A beszámolók alapján az Arsenal éppen ezért szeretné felgyorsítani a tárgyalásokat Tomiyasuval, akit a jelenlegi megállapodása 2025 nyaráig köt a csapathoz, de a szerződése tartalmaz egy plusz egy évre szóló opciós lehetőséget is. A hírek szerint a vezetőség új ajánlata 2028 nyaráig kötné a japán védőt Londonba, valamint a fizetésén is készek lennének emelni. A források alapján Tomiyasu is szívesen maradna az angol fővárosban, így a következő hetekben akár pont is kerülhet az ügy végére.

Tomiyasu Takehiro az Arsenal színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 70 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 1 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 25 millió euróra teszi a transfermarkt.