Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: történelmet írt az AC Milan fiatal tehetsége

Az AC Milan szombat esti mérkőzésén a Fiorentina ellen csereként pályára lépett a csapat fiatal csatártehetsége, aki ezzel az olasz bajnokság (Serie A) történetének legfiatalabb játékosa lett…

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Miután az AC Milan színeiben csereként pályára lépett, Francesco Camarda lett az olasz bajnokság (Serie A) történetének valaha volt legfiatalabb játékosa, az ifjú tehetség ugyanis a Fiorentina elleni debütálása napján 15 éves és 260 napos volt. A fiatal játékos Luka Jovicsot váltotta a 83. percben.

Az ifjú gólgyáros hatalmas tehetség hírében áll, már a serdülők közt is számolatlanul lőtte a gólokat. A milánóiaknál töltött első három év alatt 87 meccsen 483 találatot szerzett. Camarda a Milan Primavera-csapatában az idei szezonban eddig 13 meccsen hét gólt szerzett, és az UEFA Ifjúsági Ligában is eredményes volt már három alkalommal.

Az eddigi pályára lépési rekordot Wisdom Amey tartotta a bajnokságban, aki 15 évesen 9 hónaposan és 1 naposan lépett pályára 2021-ben a Bologna színeiben egy Genoa elleni bajnokin.

Az AC Milan történetének eddigi legfiatalabb játékosa Gianluigi Donnarumma volt, aki 2015 októberében 16 évesen és 8 hónaposan debütált a Sassuolo ellen a bajnokságban.