Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: befejeződött a menetelés, Sallóiék is kiestek a rájátszásban – videóval

A Philadelphia Union kiesése után hétfőre virradóra a másik magyar légiós csapata, a Sporting Kansas City lépett pályára az MLS rájátszásában…

(Photo by Kyle Rivas/Getty Images)

Az MLS Playoff nyugati konferencia-elődöntőjében a Houston Dynamo 1-0-ra legyőzte a Sporting Kansas City-t, ezzel bejutott a nyugati fináléba, míg az SKC menetelése véget ért. A hazaiak több ígéretes próbálkozást eresztettek meg már a mérkőzés elején, az SKC azonban állta a kezdeti rohamokat. A 25. percben a vendégek magyar játékosa, Sallói Dániel egy lendületes megindulást követően bombázott a kapu fölé. A vendégek erejéből egy-egy ellentámadásra futotta, a hazaiak továbbra is fölényben játszottak. Az első félidő hajrájában megtört a jég, a texasiak megszerezték a vezetést, amikor H. Herrera szögletéből Franco Escobar fejelt védhetetlenül a hálóba. Kisvártatva Pulido szólója után Clark kapus védett nagyot, Sallói ismétlésénél pedig a gólvonalról mentettek. A második félidőben a hátrányban lévő Sporting átvette a kezdeményezést és rohamozott az egyenlítés érdekében, de kevés igazi lehetőséget tudott kialakítani. Eközben a Dynamo rendre ígéretes ellenakciókkal veszélyeztetett. Nagyjából húsz perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor Sallói ajtó-ablak helyzeténél Clark védett bravúrral. A vendégek mindent egy lapra feltettek a hajrában, de képtelenek voltak kiegyenlíteni, így dicséretes szereplésük véget ért a konferencia-elődöntőben.

Houston Dynamo – Sporting Kansas City 1-0 (1-0)
Gólszerző: F. Escobar (39.), ill.

 

A konferencia-döntőben a tavalyi győztes Los Angeles FC lesz a Houston Dynamo ellenfele, miután a kaliforniaiak idegenben győzték le 1-0-ra a Seattle Sounderst a másik elődöntőben.