Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Laporta: “Ha a Real Madrid ellen hoznak rossz bírói döntéseket, arról hetekig beszélnek”

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona elnöke, Joan Laporta szerint nem ugyanolyan fogadtatásban részesül az, ha az ő csapata, vagy a Real Madrid ellen hoznak rossz bírói döntéseket.

 (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona elnöke, Joan Laporta azt sugallta, hogy ha a csapata ellen hozott rossz bírói döntések inkább a Real Madridot érintették volna, akkor “egész héten erről beszéltek volna”.

Laporta azokra a szerinte jogtalanul meg nem adott tizenegyesekre utalt, amelyeket a Barcelona nem kapott meg a szombati, Rayo Vallecano elleni La Liga-döntetlen alkalmával, amikor a Robert Lewandowski és Raphinha ellen elkövetett szabálytalanságok azt sugallták, hogy büntetőket értek volna.

A katalánok ezzel a döntetlennel a bajnoki tabella a negyedik helyre csúsztak vissza, bár a keddi, FC Porto elleni győzelem enyhítette a Barcára nehezedő nyomást, mivel ezzel továbbjutottk a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába.

“Sokan azt várták, hogy kikapjunk a Porto ellen”

– mondta Laporta a klub 124. évfordulóján, a klub jövőre esedékes évfordulós születésnapja előtt.

“Nem könnyű a Barcának lenni. Sok minden ellen kell küzdenünk. Ezen a héten csak a süket duma ment, pedig Raphinha vagy Lewandowski büntetőjéről kellett volna beszélnünk. Ha ez a Real Madriddal történt volna, egész héten erről beszélnénk. Ez nem mártírkodás. Ahhoz, hogy nyerjünk, sokkal jobbnak kell lennünk, mint az ellenfelünk, és ők megnehezítik a dolgunkat. Most nyertünk a Porto ellen, de vasszigor van, hogy legyőzzük az Atlético Madridot és a Gironát is”

– tette hozzá Laporta.