Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya szerint Szoboszlai kipróbálhatná magát a Serie A-ban

Az olasz válogatott közelmúltban kinevezett szövetségi kapitánya egy magyar csatorna részére adott exkluzív interjút…

(Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Luciano SpallettiHír Tv-nek adott exkluzív interjút Rómában, s a beszélgetés során természetesen a magyar válogatott kiváló teljesítménye is szóba került:

“Figyelemmel kísérem Marco Rossi munkáját. A külföldön dolgozó olaszoknak van egy előnyük az itthoniakkal szemben, ugyanis mintha eggyel több sebességi fokozattal rendelkeznének. Pontosan azért, mert könnyedén sikerül beilleszkedniük egy másik közegbe. Megvan bennük az a tulajdonság, hogy képesek alkalmazkodni az olyan helyzetekhez, amikkel az Olaszországban dolgozó kollégáik nem találkoznak.”

“Ami a jövő évi Eb-t illeti, bárkivel is sorsolnak össze, a saját utunkat fogjuk járni. Ha Magyarországgal játszanánk a tornán, Marco Rossi is így tenne. Támadó, proaktív futballt szeretnénk játszani, az alaptaktika nem fog változni” – tette hozzá az olasz szakember, aki az elmúlt idényben olasz bajnoki címet nyert a Napoli edzőjeként.

“Személyesen nem ismerem Szoboszlai Dominikot, de kiváló labdarúgónak tartom, remek képességei vannak. Az olasz futball lehetőséget adna neki a további fejlődésre, jól tenné, ha egyszer ott is kipróbálná magát, de szívből kívánom, hogy legyen sikeres Angliában” – mondta el Spalletti a magyar válogatott csapatkapitányáról.