Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Paks ötgólos meccsen győzte le a Ferencvárost

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 16. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén a listavezető Paks fogadta a címvédő Ferencvárost…

 

Egy végig kiélezett és izgalmas mérkőzésen a Paks 3-2-re legyőzte a Ferencvárost, amely így tovább növelte az előnyét a bajnokság élén.

A házigazda hamar megszerezte a vezetést, ugyanis a nyolcadik percben egy szöglet után Papp Kristóf fejelt közelről Dibusz hálójába. Nem sokkal később a Paks még növelni is tudta előnyét, egy kósza bejátszás után Aaneba röviden tette volna haza a labdát kapusának, melyre Könyves Norbert csapott le és higgadtan értékesítette a kínálkozó ziccert. A második gól után a korábban már ápolt Hahnnak el kellett hagynia a pályát sérülése miatt. Kétgólos hátrányban a Ferencváros igyekezett fokozni az iramot és több veszélyes helyzetet alakított ki a hazai kapu előtt, Civic közeli lövését azonban Szappanos tolta a kapu fölé. A Paks jól kontrollálta a játékot és ígéretes ellentámadásokat vezetett, a fővárosiak azonban egyre inkább dominálták a meccs alakulását. Az első félóra végén járt a legközelebb a szépítéshez a Fradi, egy hatalmas kapu előtti kavarodás végén azonban képtelenek voltak betuszkolni a játékszert a gólvonal mögé. Öt perccel a félidő vége előtt Marquinhos egy megindulást követően közelről veszélyeztett, Szappanos azonban lábbal védte a lövését. A Fradinak hiába voltak lehetőségei, képtelen volt közelebb zárkózni, így az első 45 perc után 2-0-ra vezettek a hazaiak.

A vendégek hiába nyomták meg a második félidő elejét, a Paks biztosan tartotta távol a kapujától a Ferencvárost. A fővárosiak próbálkozásai egyre göröcssebbé váltak, nem tudtak érdemi lehetőséget kialakítani Szappanos kapuja előtt. A második játékrész derekánál a Paks mindent eldönthetett volna, Papp K. harcolt ki szabadrúgást a tizenhatos előteréből, Mezei lövése pedig a dermedt Dibusz mellett a felső lécet találta telibe. Ezt követően Sztankovics mester egy hármas cserével próbálta meg felrázni az övéit, köztük a nagy visszatérő Varga B. is újra pályára lépett. Kisvártatva megtört a jég és a Ferencváros szépíteni tudott, amikor Marquinhos egy fordulást követően lőtt a hálóba a tizenhatos elől, így az utolsó húsz percre újra nyílttá vált a mérkőzés. A hajrára a hazaiak Bödével, a vendégek Lisztessel erősítettek. Negyedórával a vége előtt ismét Marquinhos került lövőhelyzetbe, az újabb próbálkozását azonban a paksi kapus hárította. A 77. percben Makreckis Böde felvágásáért megkapta a második sárga lapját, így a Ferencváros tíz emberre fogyatkozott a hajrában. A hajrában Kovács K. tört be a tizenhatoson belülre, az így megítélt büntetőt Szabó Bálint váltotta gólra. Két perccel később a Fradi rögtön visszaállította az egygólos különbséget, Varga B. közeli lövését Szappanos még bravúrral védte, a kipattnót azonban Lisztes Krisztián azonnal bevágta. A hosszabbításban a Paks nagyszerűen tartotta az eredményt, a Ferencvárosnak nem volt lehetősége már az egyenlítésre.

A Paks az utolsó őszi forduló eredményeitől függetlenül biztosan az élen fogja zárni a szezon 2023-as felét, hiszen ezzel a sikerrel négy pontra növelte az előnyét.

Paks – Ferencváros 3-2 (2-0)
Helyszín: Fehérvári úti Stadion (Paks); Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerzők: Papp K. (8.), Könyves (16.), Szabó B. (85. – büntetőből), ill. Marquinhos (69.), Lisztes (88.)
Sárga lap: Kovács K. (27.), Szélpál (38.), Kinyik (81.), ill. Gojak (18.), Civic (25.), Makreckis (60., 77.), Ben Romdane (78.)
Kiállítva: Makreckis (77.), ill.

Paks: Szappanos – Szélpál, Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Mezei Sz., Papp K., Horváth K. (Balogh B. 46.), Osváth – Könyves (Böde 72.), Hahn (Szabó B. 17., Skribek 88.). Vezetőedző: Bognár György.

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Aaneba, Cissé, Civic – Gojak (Ben Romdane 68.), Besic (Esiti 69.) – Zachariassen (Lisztes 74.), Abu Fani (Katona B. 46.), Marquinhos – Pesics (Varga B. 68.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics.

Az OTP Bank Liga 16. fordulójának eredményei:

Péntek:
Puskás Akadémia – Kecskeméti TE 3-0

Szombat:
MTK Budapest – Debreceni VSC 2-1
Zalaegerszegi TE – Újpest FC 1-1

Vasárnap:
Kisvárda – Diósgyőri VTK 1-2
Mezőkövesd-Zsóry – Fehérvár FC 0-2
Paksi FC – Ferencvárosi TC 3-2

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore