Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Lukaku góljával korán előnybe került, a végén mégis örülhetett az egy pontnak az AS Roma! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 15. fordulójának vasárnapi játéknapját az AS Roma és a Fiorentina rangadója zárta.

(Photo by Marco Mantovani/Getty Images)

Az AS Romától megszokhattuk ebben a szezonban, hogy többnyire a mérkőzések véghajrájában lövik a góljaikat, ezúttal viszont a kezdés sikerült nagyon jóra a Fiorentina elleni mérkőzésen. A „Farkasok” ugyanis már az 5. percben megszerezték a vezetést egy formás akció végén, ahol Dybala külsővel centerezett Lukakunak, aki fejjel vette be 5 méterről a kaput, 1-0! A vezetés megszerzését követően sem lassított a Roma, és a 14. percben Zalewski passza után Dybala lőhetett ígéretes helyzetből, a próbálkozása azonban elkerülte a kaput. A 17. percben első helyzetéből majdnem kiegyenlített a firenzei csapat, Nzola tudott ugyanis belebökni egy beadásba, a kapujából kirobbanó Patricioban azonban elakadt a labda, megmentve ezzel csapatát a góltól. A folytatásban a Fiorentina fokozatosan átvette a kezdeményezést, ami betudható volt annak is, hogy a Romából kiesett a kreativitás Dybala sérülésével. A vendégek fölénye azonban többnyire csak meddő labdabirtoklási fölényben merült ki, igazán nagy veszélyt nem jelentettek Rui Patricio kapujára. A szünet előtt még egy Mancini labdavesztésből indíthatott egy kontrát a Fiorentina, de Bonaventura befejezése gyengére sikeredett, ami nem okozott gondot Patricio számára.

A második játékrész elején az AS Roma megpróbálta megszerezni a második találatát, de Duncan hatalmasat mentett a kapuja előterében, így a Fiorentina megúszta a második kapott gólt. Nem sokkal később a vendégek jártak közel az egyenlítéshez, Bonaventura szép tekerése azonban a felsőlécen csattant. A 64. percben aztán Zalewski gyűjtötte be a második sárgáját, így az utolsó 30 percre emberelőnybe került a firenzei gárda. Ezt a helyzetet azonnal meg tudta büntetni a Fiorentina, a 66. percben ugyanis Kouamé beadását Martinez Quarta csúsztatta a hálóba, 1-1! A 73. percben közel járt a vezetés megszerzéséhez is Italiano csapata, Nico González fejesét azonban szögletre tudta ütni a kapus. A 81. minutumban újabb Patricio védésére volt szükség aki ezúttal hatástalanítani tudta Martinez Quarta fejesét. A 87. percben aztán kettős emberhátrányba került a Roma, miután Lukakunak a durva belépője után azonnal felmutatta a piros lapot a játékvezető! A ráadással együtt az utolsó 10 percet kettős emberelőnyben támadhatott a győzelem megszerzéséért a Fiorentina, de nem tudták feltörni a Roma védekezését, így 1-1 ponttal gazdagodtak a csapatok.

AS Roma – Fiorentina 1-1 (1-0)
Helyszín:
Stadio Olimpico Vezette: A. Rapuano
Gólszerzők:
Lukaku (5.) ill. Martinez Q. (66.)
Sárga lapok: Cristante (37.), Zalewski (41.), Paredes (80.), Llorente (90+6.) ill. Ikoné (64.), Biraghi (75.), Duncan (86.)
Kiállítás: Zalewski (64.), Lukaku (87.) ill.-

AS Roma: Patricio – Ndicka, Llorente, Mancini – Zalewski, Pellegrini (Bove 85.), Paredes, Cristante, Kristensen – Dybala (Azmoun 25., El Shaarawy 62.), Lukaku Vezetőedző: José Mourinho

Fiorentina: Terracciano – Kayodé (Lopez 81.), Martinez, Ranieri, Biraghi – Arthur, Duncan – Ikoné (Nico G. 72.), Bonaventura (Sottil 77.), Kouamé – Nzola Vezetőedző: Vincenzo Italiano

A mérkőzés összefoglalója:

A 15. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Juventus – Napoli 1-0

Szombat:
Hellas Verona – Lazio 1-1
Atalanta – AC Milan 3-2
Inter – Udinese 4-0

Vasárnap:
Frosinone – Torino 0-0
Monza – Genoa 1-0
Salernitana – Bologna 1-2
AS Roma – Fiorentina 1-1

Hétfő:
18:30 Empoli – Lecce (Tv: Sport 1)
20:45 Cagliari – Sassuolo (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore