Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztankovics: “Három pontot ma elbuktunk, de a bajnokságot még nem”

A Ferencváros 3-2-es vereséget szenvedett a Paks ellen a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) vasárnapi rangadóján…

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics bár bosszú volt, hangsúlyozta, hogy ezzel a vereséggel még semmi nem dőlt el a bajnokságban:

“A sárga lapról – és a kiállításról – nem szeretnék semmit sem mondani. Nem akarok a játékvezetőről beszélni, mert ha megtenném, akkor 5-6 meccsre eltiltanának. Magukra bízom, hogy értékeljék a játékosokat, engem. Most ez a helyzet állt elő. Ugyan három pontot ma elbuktunk, de a bajnokságot még nem, ez egy maraton. Mindezek ellenére, nem játszottunk rosszul. Sok lehetőségünk volt, hogy gólt lőjünk. Megnehezítette a dolgunkat a korán bekapott gól. Nyilván a 2-0-s hátrány egy olyan csapat ellen, mint a Paks, az egy nagyon nehéz helyzet. A második félidőben jó ritmusban voltunk. A gólunk után a piros lap nagyban befolyásolta a mérkőzést.”

“Varga Barna mellett Ben Romdhanet is meg kell említeni, ő is, és Varga is hosszú sérülésből tért vissza. A jövő heti mérkőzésekkel kapcsolatban még konzultálni kell az orvosi stábbal, hogy alkalmas-e arra, hogy kezdjen. Ma alapvetően csak 10-15 percet szerettük volna játszatni, akárcsak Ben Romdhanet, de így alakult. Mindketten fontos játékosai a csapatnak” – tette hozzá a csapat visszatérő sérültjeiről.

“Nagyon sok olyan játékosunk van, akire sérülés miatt nem számíthatunk. Wingót korábban belső védőként játszattam, mert három ilyen pozícióban bevethető játékosom is sérült. Két meccset említett, de az elmúlt hét napban három meccset játszottunk, ami nagyon kemény tempó. Figyelni kell az edzésre és a rotálásra is. A Fradi minden meccset meg akar nyerni. A Fiorentina ellen a lehető legerősebb csapatot fogjuk pályára küldeni” – mondta el a szerb tréner a sorozatterhelésről.

A Paks jelenleg négypontos előnnyel vezeti a bajnoki tabellát a Ferencváros előtt.