Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premiership: egymás után másodszor kapott ki a listavezető Celtic

A skót bajnokság (Premiership) 18. fordulójának szombati játéknapján a listavezető Celtic a harmadik helyezett Hearts gárdáját látta vendégül…

 

Jókora meglepetésre egymás után másodszor is kikapott a listavezető Celtic, amely hazai környezetben 2-0-ra maradt alul a Hearts ellen. Brendan Rodgers csapata az első 16 fordulót veretlenül vívta meg, ráadásul 13 mérkőzést megnyert három döntetlen mellett, azóta viszont kétszer is kikapott. A hazaiak hiába játszottak jelentős mezőnyfölényben és alakítottak ki sokkal több lehetőséget, a vendégek első félidei két kaput eltaláló lövéséből gól született. Az első negyedóra végén Lawrence Shankland volt eredményes, negyedórával később pedig Stephen Kingsley is betalált. A zöld-fehérek a második félidőben is végig egy kapuztak, azonban a számtalan lehetőség ellenére képtelenek voltak közelebb zárkózni, így újabb vereséget szenvedtek.

A Celtic öt ponttal még mindig vezeti a bajnokságot a Rangers előtt, amely viszont kettővel kevesebb meccset játszott nála, vagyis a vesztett pontok tekintetében már jobban áll.

Egyúttal a Celtic csaknem három esztendő után vesztett el újra hazai pályán egy skót bajnoki mérkőzést, legutóbb 2021. január 30-án a St. Mirren diadalmaskodott 2-1-re a Celtic Parkban.

Celtic – Hearts 0-2 (0-2)
Gólszerzők:ill. Shankland (15.), Kingsley (30.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore