Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Kane duplázott, a Bayern nagyon simán legyőzte a Stuttgartot! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 15. fordulóját a 2. helyezett Bayern München és a 4. helyen álló VfB Stuttgart összecsapása zárta.

(Photo by Sebastian Widmann/Getty Images)

Nagyon jól kezdődött a mérkőzés a Bayern München szempontjából, hiszen már a 2. percben megszerezte a vezetést a címvédő. Ekkor egy komoly védelmi hibát kihasználva indított gyors ellentámadást a Bayern, majd Nübel is rosszul mozdult ki a kapujából, aki mellett Sané vitte el a játékszert, majd Kane elé tette a labdát, akinek csak az üresen maradt kapuba kellett passzolnia, 1-0! A 8. percben Laimer előtt adódott nagy lehetőség, hogy megduplázza a hazai gárda előnyét, de Nübel itt nagy bravúrral hárítani tudott. A következő komoly helyzete a 29. minutumban alakította ki a Bayern, ekkor Sané cipelte sokáig a labdát, majd a bal alsót vette célba, Nübel azonban hatalmas bravúrral hárítani tudott. A 36. percben egy újabb ellentámadás végén ismét Sané került ziccerbe, a lövése azonban elcsorgott a bal kapufa mellett. A szünet előtt még Harry Kane próbált meg újabb gólt szerezni ígéretes helyzetből, ám a Stuttgart kapusa az ő próbálkozását is védte, a kipattanót pedig Musiala a kapu fölé lőtte. A Bayern fölényét jól mutatja, hogy a rengeteg kidolgozott helyzet mellett még két lesgólt is szereztek, így a Stuttgart örülhetett, hogy csak egygólos hátrányban mentek a pihenőre.

A második játékrészt is nagyon jól kezdte a bajor sztárcsapat, az 55. percben ugyanis már sikerült megszerezni a második érvényes találatot! Pavlovic beívelését Kim fejelte vissza a hosszú sarok irányába, ahol Kane maradt teljesen egyedül, és fejjel bevette a kaput, 2-0! Sőt, a 63. minutumban már 3 gól volt a felek között a különbség. Pavlovic ívelt be egy sarokrúgást, amit Kim tudott kapura fejelni, de a fejese Rouault testén irányt változtatva védhetetlenül jutott a hálóba, 3-0! A harmadik gólt követően a Bayern jelentősen visszább vett az iramból, és úgymond csak lemenedzselték az utolsó 30 percet. Ez idő alatt a Stuttgart sem tudott komoly veszélyt jelenteni Neuer kapujára, így a Bayern nagyon sima és teljesen megérdemelt győzelmet aratott, míg a Stuttgart idénybenli 4. vereségét szenvedte el.

Bayern München – VfB Stuttgart 3-0 (1-0)
Helyszín:
Allianz Arena Vezette: T. Stieler
Gólszerzők:
Kane (2., 55.), Kim (63.) ill.-
Sárga lapok: -ill. Mittelstadt (31.), Karazor (69.), Leweling (82.)
Kiállítás:ill.-

Bayern München: Neuer – Davies (Kratzig 89.), Kim, Upamecano, Laimer – Guerreiro, Pavlovic – Musiala (Tel 83.), Müller (Choupo-Moting 83.), Sané – Kane Vezetőedző: Thomas Tuchel

VfB Stuttgart: Nübel – Vagnoman (Stergiou 83.), Anton (Rouault 59.), Zagadou, Mittelstadt – Millot (Silas 59.), Stiller, Karazor, Führich (Leweling 59.) – Undav (Jeong 77.), Guirassy Vezetőedző: Sebastian Hoeness

A mérkőzés összefoglalója:

A 15. forduló eredményei:

Péntek:
B. Mönchengladbach – Werder Bremen 2-2

Szombat:
Augsburg – Borussia Dortmund 1-1
Darmstadt – Wolfsburg 0-1
Mainz – Heidenheim 0-1
VfL Bochum – Union Berlin 3-0
RB Leipzig – Hoffenheim 3-1

Vasárnap:
Freiburg – Köln 2-0
Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt 3-0
Bayern München – VfB Stuttgart 3-0

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore