Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: kiütéssel nyert rangadót a százszázalékos PSV

A holland bajnokság (Eredivisie) 16. fordulójának élmezőnybeli rangadóján a százszázalékos listavezető PSV Eindhoven az AZ Alkmaar otthonába látogatott vasárnap este…

(Photo by ANP via Getty Images)

Az éllovas PSV Eindhoven a vártnál jóval simábban, 4-0-ra ütötte ki a hazai pályán fellépő AZ Alkmaar csapatát a vasárnap esti órákban, így továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezeti a bajnokságot. A vendégek már az első tíz perc végén magukhoz ragadták az előnyt, miután Luuk de Jong tizenegyesből vette be az AZ kapuját. Két perc sem telt el és egy villámgyors támadás végén Ismael Saibari egy közeli találattal növelte csapata előnyét. Újabb öt minutummal később pedig Sergino Dest ugyancsak eredményes volt, így a PSV hét percen belül szerzett három góllal küldte padlóra a hazaiakat. Az AZ a kezdeti sokkból nehezen ébredt fel, és helyzetbe se tudott kerülni a szünetig, azonban a PSV az első félidőben már nem szerzett újabb gólt. A második játékrész elején a vendégek ismét aktivizálták magukat és bő tíz perc elteltével ismét gólt szereztek, amikor Saibari bejátszásából Luuk de Jong fejelt közelről a kapuba. A negyedik góllal végképp minden eldőlt, ha az AZ-nek kósza reményei is lettek volna. A hazaiak szinte teljesen veszélytelenül játszották végig a mérkőzést, de a PSV sem szorgalmazta már az újabb gólok szerzését, beérte a 4-0-val.

A PSV tovább javította a saját rekordját, 16-ból 16 győzelemmel utcahosszal vezeti a bajnokságot, jelenleg tíz pont az előnye a második helyen tanyázó címvédő Feyenoord előtt.

AZ Alkmaar – PSV Eindhoven 0-4 (0-3)
Gólszerzők:ill. L. de Jong (9., 57. – az elsőt büntetőből), Saibari (11.), Dest (16.)

A 16. forduló eredményei:

Péntek:
NEC Nijmegen – Fortuna Sittard 4-1

Szombat:
Utrecht – RKC Waalwijk 1-1
Excelsior – Go Ahead Eagles 1-1
Heerenveen – Volendam 1-2

Vasárnap:
Almere City – Vitesse Arnhem 5-0
Heracles – Feyenoord 0-4
Sparta Rotterdam – Twente 2-1
AFC Ajax – PEC Zwolle 2-2
AZ Alkmaar – PSV Eindhoven 0-4

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore