Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Julian Nagelsmann visszavárná Toni Kroost a német válogatottba

A Real Madrid középpályása, Toni Kroos már több mint két éve visszavonult a német labdarúgó-válogatottól, azonban a mostani szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann mégis azt szeretné, hogy utoljára térjen vissza a nyári Európa-bajnokságra. 

(Photo by Andreas Gora/picture alliance via Getty Images)

A német labdarúgó-válogatott is már javában készül a nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságra. A nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann egy legutóbbi interjújában arról beszélt, hogy milyen tervei vannak a Eb-keretet illetően, és nagy meglepetésre azt mondta, hogy szeretné, hogy a Real Madrid középpályása, a két éve visszavonult Toni Kroos visszatérjen a válogatottba.

“Ez egy érdekes gondolat”

– mondta Nagelsmann arra a kérdésre, hogy van-e esély Kroos viszzatértére. Azt is elmondta, hogy “már beszélt telefonon a középpályással korábban”, és márciusban, a Hollandia és Franciaország elleni felkészülési mérkőzések előtt újra felhívná, ha “továbbra is a legjobb teljesítményt nyújtja a Real Madridban, mert akkor szívélyesen meghívná”.

Kross 2021-ben nyarán jelentette be, hogy visszavonul a német válogatottságtól. A Real Madrid klasszisa 106-szor játszott a nemzeti csapatban, amelyben összesen 17 gólt szerzett és 19 gólpasszt adott.

Nagelmann arról beszélt, hogy jelenleg nem a Barcelona kapusával, Marc-André Ter Stegennel tervez a kapuban, hanem a súlyos sérülésből visszatérő Bayern München-hálóőrrel, Manuel Neuerrel.