Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Niké Liga: a DAC egy góllal elvesztette a Slovan elleni rangadót – videóval

A szlovák bajnokságban (Niké Liga) hullámzóan szereplő FC DAC 1904 együttese vasárnap a címvédő Slovan Bratislava vendége volt.

 

A szlovák bajnokság vasárnapi rangadóján a Slovan Bratislava 2-1-es győzelmet aratott az FC DAC 1904 ellen. A hazaiak jóval aktívabban kezdték a mérkőzést és a játékrész első félidőben folyamatosan támadásokat vezettek. Az első félidő derekánál góllá érett a Slovan mezőnyfölénye, ugyanis egy labdaszerzést követő lefordulás után a horvát Marko Tolic helyezett Popovic kapujába. A folytatásban a szerdahelyiek egyre többet próbálkoztak, de kevés igazi lehetőséget tudtak kialakítani a hazai kapu előtt. A vendégek igyekezete végül meghozta a gyümölcsét, nem sokkal a szünet előtt Matej Trusa egyenlítette ki a mérkőzés állását egy kapáslövéssel. Az első 45 perc 1-1-es döntetlennel ért véget. A térfélcserét követően ismét a Slovan vezetett több akciót, és a játékrész feléhez közeledve újból megszerezték a vezetést. Popovic Kucka közeli fejesét még védeni tudta, az ismétlést azonban Marko Tolic pofozta be a hálóba, melyet a játékvezető hosszas videózást követően szabályosnak ítélt. A vezetés megszerzése ellenére a folytatásban is a Slovan előtt adódtak lehetőségek. A DAC erejéből legfeljebb egy-egy ellentámadásra futotta, a kínálkozó lehetőségeknél azonban Borjan kapus rendre magabiztos védéseket mutatott be.

A DAC magyar játékosai közül Vitális Milán kezdőként 76 percet töltött a pályán, míg Redzic Damir az utolsó negyedórában lépett pályára csereként.

Az immár három forduló óta nyeretlen csallóközi gárda jelenleg az ötödik helyet foglalja el négy fordulóval az alapszakasz vége előtt.

Slovan Bratislava – FC DAC 1904 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Tolic (24., 61.), ill. Trusa (44.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore