Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: átesett a műtéten a keresztszalag-szakadást szenvedő Alaba

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid hivatalos közleményt adott ki David Alaba operációjával kapcsolatban.

 (Photo by Angel Martinez/Getty Images)

David Alaba, a Real Madrid védője sikeresen átesett elülső keresztszalag-sérülése (ACL) miatti műtétjén.

A 31 éves játékos a Real Madrid vasárnapi, Villarreal ellen 4-1-re megnyert bajnoki mérkőzésén szakadt el a keresztszalagja. A mérkőzés 35. percében le kellett cserélni, és az orvosi stáb tagjai segítették le a pályáról.

A klub közleménye korábban megerősítette, hogy Alabánál “elülső keresztszalag-szakadást diagnosztizáltak a bal térdében”, ami miatt várhatóan körülbelül nyolc hónapig fog tudni pályára lépni. Ez bizonytalanná teszi az osztrák játékos jövő nyári, hét hónap múlva kezdődő Európa-bajnokságon való részvételét is.

A Real Madrid egy újabb közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy Alaba átesett a műtéten.

“Játékosunk, David Alaba a mai napon sikeres műtéten esett át a Real Madrid orvosi stábkának felügyelete mellett az elülső keresztszalag-szakadás miatt. Alaba a következő napokban kezdi meg felépülési folyamatát.”

A legfrissebb sajtóhírek szerint a Real Madrid még nem döntött arról, hogy a januári átigazolási időszakban új belsővédőt keres-e majd Alaba helyére.

Az osztrák játékos ebben a szezonban 16 mérkőzésen szerepelt minden sorozatot figyelembe véve Carlo Ancelotti csapatában, és 2 assziszttal járult hozzá a sikerekhez.