Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szuperliga: számos TOP-klub reagált már a nagy bejelentést követően! – képpel

Mint arról mi is beszámoltunk, az Európai Unió Bíróságának a döntése értelmében az Európai Szuperliga (ESL) kezdeményezés létjogosultságot nyert a kontinensen. Ahogyan az várható volt, a döntés nagy nyilvánosságot kapott, arra azonban kevesen számítottak, hogy a kontinens élcsapatai közül máris többen, szinte egyből kiállnak a Nemzetközi -(FIFA) és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) mellett, szemben a Szuperligával.

 

Ahogyan az a fenti képen is látszik, a számos TOP-csapat reagált már a döntésre, elutasítva a részvételét a Szuperligában.

“Az európai futball család nem akar Szuperligát! Németország, Franciaország, Anglia, Olaszország és Spanyolország (leszámítva a Real Madridot és a Barcelonát) ellenzi a kezdeményezést. A mi célunk az európai futballcsalád, valamint a hazai bajnokságok védelme, hiszen szeretnénk, ha az európai kupákba a kvalifikációt minden idényben a pályán nyújtott teljesítmény alapozza meg.” – írta közleményében az Atlético Madrid, amelyhez nagyon is hasonló üzenetű kommünikét tett közzé a Bayern München, a Manchester United, a Sevilla, a Valencia, vagy a Borussia Dortmund is.

Kíváncsian várjuk a további TOP-csapatok reakcióját – És minden bizonnyal kíváncsian várják Madridban vagy Barcelonában is a fejleményeket…

(Borítókép: Photo by Visionhaus/Getty Images)