Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Luton Town: Kétséges Tom Lockyer profi karrierje a szívmegállása után

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Luton Town menedzsere, Rob Edwards elmondta, hogy nem tudja jelenleg, mi lesz szívmegállás miatt megműtött játékosával, Tom Lockyerrel.

(Photo by Steven Paston/PA Images via Getty Images)

Rob Edwards, a Luton Town menedzsere elmondta, hogy “túl korai lenne megmondani”, mi lesz Tom Lockyer jövőjével, miután a játékos szívmegállását követően beültettek a szívébe egy Beültethető Kardioverter Defibrillátort (ICD).

A 29 éves Lockyert szerdán engedték ki a kórházból, miután a Luton múlt szombati, Bournemouth elleni Premier League-mérkőzésén szívmegállást szenvedett. A mérkőzés 59. percében Lockyer összeesett. Két perc telt el az ájulás és az újraélesztés között. A pályán történő kezelés és segítség után később kórházba szállították. A Luton később erősítette meg a szívmegállás tényét. A klub közleménye csütörtökön azonban azt is bejelentette, hogy a játékos hazatért a kórházból, hogy megkezdje a rehabilitációs időszakot.

Lockyer májusban a Luton Coventry elleni Championship rájátszás döntőjének első félidejében is összeesett. Később kiderült, hogy pitvarfibrillációt szenvedett, ami nem azonos a múlt szombati incidenssel. Ezt az angol Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) leírása szerint “szabálytalan és gyakran abnormálisan gyors szívverés” jellemzi.

“Nem fogom tudni megfogalmazni az összes érzésemet. Nem ez volt az alkalom, hogy ez történt vele, májusban pitvarfibrillációja volt, ez pedig szívmegállás volt, és túl korai lenne megmondani, hogy miért és hogyan tovább. Éreztem, hogy ezúttal azonban valami más volt, mint májusban. Hagytuk, hogy a mentősök végezzék a munkájukat, és ha már ennél a témánál tartok, hűha, elképesztő munkát végeztek. Megmentették őt, hősök voltak.”

– nyilatkozta Edwards Lockyerről.

“Most az a lényeg, hogy felépüljön. Most már megtörtént a műtétje, beültették az ICD-t, és majd meglátjuk, hogy ez mit jelent. Az apja tegnap úgy írta le, hogy érzi magát, mintha “egy medvével harcolt volna”. Fáradt, nyilvánvalóan sok mindenen ment keresztül, de otthon gondoskodnak róla.”

A Bournemouth elleni mérkőzést – 1-1-es állásnál – a Lockyerrel történt incidens miatt félbeszakították. A Premier League azóta megerősítette, hogy a találkozót egy későbbi időpontban teljes egészében újrajátsszák.

Edwards eközben megköszönte a Bournemouth-nak a Lockyer életének megmentésében nyújtott segítségét, és azt mondta, szerinte a Lutonnak “különleges köteléke lesz a jövőben ezzel a klubbal”.