Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a hétközi kupasiker után ezúttal jóval nehezebben győzte le a Salernitanát a Juventus! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 19. fordulójának vasárnapi játéknapján a sereghajtó Salernitana otthonába látogatott a 2. helyezett Juventus gárdája.

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

Három nappal ezelőtt a két csapat összecsapott az Olasz Kupában, ahol noha már az első percben vezetést szerzett a Salernitana, végül 6:1-es vereséget szenvedtek az Allianz Stadionban. Az első veszélyes lehetőséget ezúttal is a Salernitana tudta kidolgozni, a 4. percben ugyanis Szczesnynek kellett egy nagy védést bemutatnia Sambia lövésénél. Nem sokkal később a másik kapus, Costil is tesztelve lett, aki a 9. percben McKennie fejesét védte nagy bravúrral. Ezen kívül viszont nem hozott sok helyzetet az első félidő jelentős része, ami betudható volt egyrészt a szakadó esőnek is, másrészt annak is, hogy a Juventus nem mozgósított igazán nagy erőket a támadások során, így a salernói védelem jól állt a lábán. A 39. percben viszont megtört a jég, és ezen a mérkőzésen is megszerezte a vezetést a Salernitana! Maggiore kapott jó labdát a tizenhatos előterében, majd védhetetlenül a jobb felsőbe tekerte a labdát, 1-0!

A második játékrész elején aztán ismét McKennie okozott riadalmat a hazaiak kapuja előtt, de a fejese ezúttal elkerülte a kaput. Az 53. percben újból Maggiore lett a mérkőzés főszereplője, miután begyűjtötte a második sárgáját, így a Juve bő 40 percre emberelőnybe került. Ezt követően a Salernitana igyekezett még inkább megőrizni az előnyét, de a 65. percben megtört a jég, miután Vlahovic rosszul eltalált lövése után Iling Junior elé került a labda, ő pedig védhetetlenül a hálóba bombázott, 1-1! A 67. minutumban egy hazai helyzetet is feljegyezhettünk, miután Bradaric vállalkozott egy távoli lövésre, ezt pedig nagy bravúrral kellett védenie Szczesnynek. A mérkőzés utolsó negyedében a Juventus mindent megpróbált, hogy feltörjék a hazaiak védelmét, de sokáig nem jártak sikerrel. A 91. percben aztán Danilo szerzett labdát a szélen, majd a beadása tökéletesen érkezett Vlahovic fejére, amit a szerb támadó kiválóan a bal kapufa mellé fejelt, 1-2! A ráadásban már nem tudott csodát művelni a Salernitana, így a Juventus a kupamérkőzés után a bajnokságban is legyőzte a sereghajtót, igaz most jóval nehezebben jött össze a győzelem.

Salernitana – Juventus 1-2 (1-0)
Helyszín:
Stadio Arechi Vezette: M. Guida
Gólszerzők:
Maggiore (39.) ill. Iling Junior (65.), Vlahovic (90+1.)
Sárga lapok: Gyömbér (20.), Maggiore (32.) ill. Gatti (43.), McKennie (69.), Rugani (73.), Vlahovic (90+2.), Rabiot (90+3.)
Kiállítás: Maggiore (53.) ill.-

Salernitana: Costil – Gyömbér, Fazio, Daniliuc – Bradaric, Candreva, Legowski, Maggiore, Sambia (Martegani 89.) – Simy (Ikwuemesi 77.), Tchaouna (Bronn 57.) Vezetőedző: Filippo Inzaghi

Juventus: Szczesny – Gatti (Rugani 46.), Bremer, Danilo – Weah (Nonge Boende 81.), McKennie, Nicolussi (Milik 59.), Rabiot, Kostic (Iling Junior 46.) – Vlahovic, Yildiz (Miretti 68.) Vezetőedző: Massimiliano Allegri

A mérkőzés összefoglalója:

A 19. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Bologna – Genoa 1-1

Szombat:
Inter – Hellas Verona 2-1
Frosinone – Monza 2-3
Lecce – Cagliari 1-1
Sassuolo – Fiorentina 1-0

Vasárnap:
Empoli – AC Milan 0-3
Torino – Napoli 3-0
Udinese – Lazio 1-2
Salernitana – Juventus 1-2
20:45 AS Roma – Atalanta (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore