Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: nem bírt egymással az AS Roma és az Atalanta – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 19. fordulójának vasárnapi játéknapját az AS Roma és az Atalanta találkozója zárta.

(Photo by Silvia Lore/Getty Images)

Valamivel jobban játszott az AS Roma az Atalanta ellen az első félidőben, ennek ellenére a 8. percben a vendégek szerezték meg a vezetést, amikor Mirancsuk tette oda szépen a labdát Koopmeiners fejére a tizenhatoson belül, ő pedig a léc alá bólintott. A 21. percben Lukaku tört be a büntetőterületen belülre és egy lapos lövéssel próbálkozott a kapu jobb oldala felé, de a kapus védett. A 22. percben már Ketelaere lőtt a tizenhatosról és a kapu bal oldalát célozta meg, de ezt is hárította a kapus. A 35. percben Bove érkezett egy passzra a kapu előtt és óriási lövést eresztett meg a jobb alsó sarok irányába, de Carnesecchi azonban időben reagált, majd egy perc múlva Karsdorp vette át a passzt az ötösön belül és a kapu közepébe próbált lőni, de a labda lepattan az egyik védőről. A 37. percben azonban már Ruggeri rúgott oda Karsdorpnak a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kapott a Roma. Dybala állt oda a labda mögé és a kapu jobb oldalába lőtte Carnesecchi kinyújtott keze mellett, ezzel kiegyenlítve csapatának. A hazaiaknak még volt néhány gyenge próbálkozása, de nem változott már az eredmény a szünetig.

A második félidőben is hasonló colt a játék képe, mint az elsőben. Az 56. percben Huijsen elé került a labda egy szabadrúgást követően az ötösön belül és azonnal kapura is lőtt, de Carnesecchi remekül védett. Az 58. percben Scamacca révén betalált ugyan az Atalanta, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 62. percben már Dybala kapott pontos passzt és előtte a labdát a kapu bal oldalának irányába, de a kapus ezt is fogta. A 80. percben Spinazzola passzolt az őrizetlenül maradt Lukaku felé, aki lőtt is, de a lövés elszállt a kapu fölött. A 91. percben Paredes ívelt a kapu felé egy távoli szabadrúgást, de az első védő kivágta a labdát. El Shaarawy érkezett a kipattanóra, de lövését az egyik védő blokkolni tudta. A 94. percben a pálya szélén dühöngő Mourinho kapott egy piros lapot, ami a játékot nem befolyásolta ugyan, de a Roma már nem tudta megnyerni a mérkőzést.

AS Roma – Atalanta 1-1 (1-1)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma), Vezette: Aureliano G.
Gólszerzők: Dybala (39. – büntető) ill. Koopmeiners (8.)
Sárga lap: Mourinho (45+7.), Kristensen (63.) ill. Scalvini (29.), Ruggeri (38.), Ederson (43.), Koopmeiners (55.), Zappacosta (74.), Holm (90.)
Kiállítás: Mourinho (90+4.) ill.

AS Roma: Rui Patrício, Mancini, Diego Llorente (Huijsen, 46.), Kristensen, Pellegrini (Paredes, 73.), Bove, Cristante, Zalewski (Spinazzola. 65.), Karsdorp (Celik, 65.), Lukaku, Dybala (El Shaarawy, 84.). Vezetőedző: José Mourinho

Atalanta: Carnesecchi, Djimsiti, Kolasinac (Palomino, 79.), Scalvini (Hien, 86.), de Roon, Éderson (Pasalic, 64.), Ruggeri (Zappacosta, 64.), Holm, De Ketelaere (Scamacca, 46.), Koopmeiners, Miranchuk. Vezetőedző: Gasperini Gian Piero

A Serie A 19. fordulójának eredményei:

Péntek:
Bologna – Genoa 1-1

Szombat:
Inter – Hellas Verona 2-1
Frosinone – Monza 2-3
Lecce – Cagliari 1-1
Sassuolo – Fiorentina 1-0

Vasárnap:
Empoli – AC Milan 0-3
Torino – Napoli 3-0
Udinese – Lazio 1-2
Salernitana – Juventus 1-2
AS Roma – Atalanta 1-1

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore