Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Feljutna csapatával a fiatal magyar légiós

A belga másodosztályban játszó fiatal magyar játékos az idény második felében a feljutást célozná meg csapatával…

A belga másodosztályú Lommel fiatal magyar labdarúgója, Vancsa Zalán az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy bár csapata jelenleg a nyolcadik helyen áll a bajnokságban, az idény második felében a feljutás lesz a célja:

“Elsősorban arra koncentrálok, hogy jól teljesítsek majd a második félévben, illetve hogy sikerüljön a csapattal a feljutás az élvonalba, mert ha én és a csapat is jól teljesít, az mindenkinek jó.”

A 19 éves támadó az idény eddig eltelt felében 14 alkalommal lépett pályára, ezalatt négy gól és három gólpassz fűződött a nevéhez. Vancsa szerint lehetett volna több találata is, de összességében jól teljesített, emellett mentálisan és fizikálisan is sikerült fejlődnie. Klubja elsősorban a fiatalok fejlesztésére fekteti a hangsúlyt, ám az erőviszonyokat figyelembe véve van esélyük a feljutásra, mivel mindössze hét pontra vannak az elsőosztályt jelentő második helytől.

Vancsa elárulta, hogy voltak érdeklődők a téli átigazolási időszak folyamán, de úgy véli, ha a tavaszi szezonban jól teljesít és az első félévhez hasonlóan sokat játszik, akkor nyáron még több megkeresésre számíthat. Ha pedig sikerülne a feljutás, akkor már a belga élvonal is nagyot dobhat a pályafutásán.

A Lommel játékosa minden héten egyeztet a vezetőedzővel és a sportigazgatóval, akik elmondása szerint meg vannak elégedve a teljesítményével, és minden megbeszélésen megtárgyalják, hogy miben tudna még fejlődni és hogyan lehetne még eredményesebb. Majd azt is megemlítette, hogy havonta pár napot a klubnál töltenek a partnerklub Manchester City képviselői is, akiktől szintén pozitív visszajelzéseket kapott.