Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: elhalasztják a 18. forduló nyitómeccsét! – Hivatalos

A Német Labdarúgóliga (DFL)  hivatalos oldalán bejelentette, hogy elhalasztják a német bajnokság (Bundesliga) 18. fordulójának nyitó mérkőzését, a Mainz és az Union Berlin összecsapását.

(Photo by Soeren Stache/picture alliance via Getty Images)

Ebben a szezonban második alkalommal kell elhalasztani egy német bajnokit az időjárási viszonyok miatt. Ezúttal a 18. forduló péntek esti nyitó mérkőzését nem tudják a tervezett időpontban lejátszani, amin két kiesés ellen küzdő csapat, a Mainz és az Union Berlin csapott volna össze egymással. A Német Labdarúgóliga által ma kiadott közlemény az alábbi indokok miatt döntött a halasztás mellett:

Az időjárási viszonyok miatt január tizenkilencedikén, pénteken nem kerülhet sor az 1. FSV Mainz 05 és az 1. FC Union Berlin közötti Bundesliga-mérkőzésre. A MEWA Arena üzemeltetője az erős jégképződés miatt bezárta a helyszínt. Hamarosan bejelentik, mikor pótolják a találkozót.

Az Union Berlin úgymond már “rutinos” az ilyen halasztások terén, hiszen a szezon korábbi szakaszában épp a fővárosi gárda Bayern München elleni bajnokiját halasztották el, szintén a kialakult időjárási körülmények miatt. Azt a találkozót január 24-én 20:30-kor fogják bepótolni a felek.