Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Weiser góljával elhozta a három pontot a Bayern otthonából a Werder Bremen! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 18. fordulójának vasárnapi játéknapját a Bundesliga történetének legtöbbször lejátszott párharca nyitotta a Bayern München és a Werder Bremen között.

(Photo by Lukas Barth/picture alliance via Getty Images)

Nagyon bátran kezdte a mérkőzést a Werder Bremen gárdája, amely a stabil védekezésre építve gyorsan végig vitt kontrákat vezetett, a befejezések azonban rendre igen gyengére sikeredtek, így nem okoztak különösebb gondot Manuel Neuernek. A 24. percben aztán már nagy bravúrra volt szükség a Bayern kapusától, miután Weiser megpattanó lövését kellett kiszednie a jobb felsőből. A 29. minutumban aztán már az első veszélyesebb hazai lehetőség is kialakult: ekkor Upamecano tudott lőni az ötös sarkáról, de Zetterer jól mozdult ki a kapujából és zárta a szöget a francia védő előtt. A szünetig egyik fél sem tudott újabb helyzetet kialakítani, így egy igencsak csendes első félidőt láthatott az Allianz Arena publikuma.

A második játékrész elején sem történt változás a játék képében, de az 59. percben a Werder Bremen megszerezte a vezetést! Weiser tört be a jobbszélről a tizenhatoson belülre, majd miután áthámozta magát Daviesen védhetetlenül felvarrta a labdát a rövid felsőbe, 0-1! A bekapott gól után Thomas Tuchel alaposan belenyúlt a csapatába, ám a véghajrához érve ez még mindig nem hozott érdemi változást a bajorok játékában. Az első komolyabb hazai lehetőség a 79. percben alakult ki, amikor Sané tekerte kapura a labdát a tizenhatos előteréből, Zetterer azonban leért a jobb alsóba tartó lövésre és szögletre tudta ütni a labdát. A 86. minutumban elképesztő védést mutatott be a brémaiak kapusa, aki Tel közeli fejesét tudta a jobb kapufára tolni. A ráadásban Goretzka tudott megnyerni egy fejpárbajt, hiába tudta azonban kapura fejelni a labdát, az a kapu felett hagyta el a játékteret. Ezt követően még Tel veszélyes lövése okozott riadalmat a brémai kapu előtt, de ez sem találta el Zetterer kapuját, így a brémaiak 2008 után ismét nyerni tudtak a Bayern otthonában!

Bayern München – Werder Bremen 0-1 (0-0)
Helyszín:
Allianz Arena Vezette: M. Fritz
Gólszerző:
ill. Weiser (59.)
Sárga lapok: Kimmich (17.), de Ligt (74.) ill. Schmid (71.)
Kiállítás:ill.-

Bayern München: Neuer – Davies (Tel 65.), de Ligt, Upamecano, Laimer – Guerreiro (Müller 64.) , Kimmich (Goretzka 64.) – Sané, Musiala, Coman (Choupo-Moting 84.) – Kane Vezetőedző: Thomas Tuchel

Werder Bremen: Zetterer – Stark, Friedl, Jung – Weiser, Schmid (Kownacki 84.), Lynen, Stage, Agu (Deman 89.) – Njinmah (Gross 89.), Woltemade (Borré 65.) Vezetőedző: Ole Werner

A mérkőzés összefoglalója:

A 18. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Mainz – Union Berlin – Elhalasztva

Szombat:
Darmstadt – Eintracht Frankfurt 2-2
Freiburg – Hoffenheim 3-2
Heidenheim – Wolfsburg 1-1
Köln – Borussia Dortmund 0-4
VfL Bochum – VfB Stuttgart 1-0
RB Leipzig – Bayer Leverkusen 2-3

Vasárnap:
Bayern München – Werder Bremen 0-1
17:30 B. Mönchengladbach – Augsburg (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore