Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: két gólos hátrányból felállva, a hajrában nyert a Real Madrid a sereghajtó ellen! – videóval

A spanyol bajnokság 21. fordulójában a Real Madrid a sereghajtó, és továbbra is nyeretlen Almeria ellen, egy fordulatokban és kulcsfontosságú bírói döntésekben gazdag találkozón, két gólos hátrányból felállva tartotta otthon mindhárom pontot.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

 

Rémálomszerűen kezdődött a Real Madrid számár a találkozó, hiszen Largie Ramzani 40 (!) másodperc elteltével mattolta Kepa kapust!

A gól érezhetően megfogta a Real Madridot, a blancók nem igazán találták a ritmust, meddő mezőnyfölényben futballoztak. Sok mindent elmond a találkozóról, hogy Maximiano kapusnak különösebben komoly dolga nem akadt az első játékrészben (…) Amelynek vége hasolóan zárult, mint az eleje, hiszen még a hosszabbítás előtt újabb gólt kapott a Real Madrid, nem is akármilyet: Edgar Gonzalez igazítás nélkül, hatalmas gólt lőtt!

A hátul szervezett, a lehetőségeit kihasználni igyekvő Almeria alaposan feladta a leckét a Real Madridnak.

 

A szünet nem meglepő, hogy hármat is cserélt a Real, amely próbált hamar változtatni az eredményen, amely végül, ha vitatható körülmények közepette is, de sikerült.

A blancók előbb Jude Bellingham büntetőjével egyenlítettek (…)

(…) majd pár perccel később Vinícius Junior elsőre meg nem adott, majd végül kikockázott és megadott góljával a hajrá előtt eltüntették a különbséget.

 

A két gól után, elsősorban a játékvezetői döntések miatt kezdetben megrogyó Almeria szépen rendezte a sorokat, és ahogyan a Real Madridnak, úgy a vendégeknek is volt sanszuk a három ponthoz – Érdemes kiemelni a lehetőségek közül Jude Bellinham remek helyzetfelismerését és pazar ollózását, amivel csak centiket tévedett az angol klasszis…

Amikor már mindenki kezdte elkönyvelni a döntetlent, a 11 (!) perces hosszabbítás végén Bellingham végül főszereplővé lépett elő, hiszen egy jobb oldali beadást tökéletesen fejelt a hosszún érkező Dani Carvajal elé, a spanyol hátvéd pedig megnyerte a meccset csapatának!

 

Érdekes találkozó volt, tele számos fordulattal és kulcsfontosságú bírói döntéssel, videózással (az Almeria például a Real Madrid szépítését követően remek gólt szerzett kontrából, amit a pályán jóváhagyott a játékvezető, ám videózás után szabálytalanságot láttak és érvénytelenítették a vendégek gólját – a szerk.).

A Real Madrid nem játszott jól; ugyanakkor az Almeria kapcsán is érthető, hogy miért áll a csapat továbbra is győzelem nélkül a La Ligában – Még ha nem is feltétlenül a Bernabéuban elvárás a három pont megszerzése.

 

Real Madrid – Almeria 3-2 (0-2)
Santiago Bernabéu stadion, Vezette: F. Maeso
Gólszerzők: Bellingham (56. -büntetőből), Vinícius (67.), Carvajal (90+9.) illetve Ramazani (1.), E. Gonzalez (43.)
Sárga lap: Camavinga (90+8.), Carvajal (90+9.), Bellingham (90+11.) illetve Pozo (75.), E. Gonzalez (84.), L. Suarez (90+11:)
Piros lap: G. Garitano (90+7. -pályán kívül, második sárga lappal)

Real Madrid: Kepa – Carvajal, Rüdiger, Nacho (F. Garcia 46.), F. Mendy (B. Diaz, 46.) – Valverde (Ceballos, 70.), Tchouameni, Kroos (Camavinga, 83.) – Bellingham – Vinícius, Rodrygo (Joselu, 46.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Almeria: Maximiano – Akieme, Chumi, Kaiky, Pubil. (Pozo, 70.)- E. Gonzalez – Ramazani (Embarba, 70.), Robertone (Melero, 85.), Lopy, Arribas (Lazaro, 83.) – M. Milovanovic (L. Suarez, 70.). Vezetőedző: Gaizka Garitano

 

A 21. forduló teljes menetrendje, a már lejátszott találkozók eredményeivel:

péntek:

Deportivo Alves – Cadiz 1-0

szombat:

Rayo Vallecano – Las Palmas 0-2
Villarreal – Mallorca 1-1
Valencia – Athletic Bilbao 1-0
Celta Vigo – Real Sociedad 0-1

vasárnap:

Osasuna – Getafe 3-2
Real Madrid – Alemria 3-2
18:30 Betis – FC Barcelona (Spíler 2)
21:00 Girona – Sevilla (Spíler 2)

hétfő:

21:00 Granada – Atlético Madrid (Tv: Spíler 2)

 

A La Liga aktuális állása:

Standings provided by Sofascore