Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Guerreiro góljával legyőzte az Union Berlint a Bayern München! – videóval

Ma este pótolták a német bajnokság (Bundesliga) 13. fordulójából az időjárási körülmények miatt elhalasztott Bayern München – Union Berlin összecsapást.

(Photo by Sven Hoppe/picture alliance via Getty Images)

A Werder Bremen elleni meglepő hazai vereség után ezúttal a kiesés ellen küzdő Union Berlint látta vendégül a Bayern München csapata. A müncheniek komoly győzelmi kényszerben léptek pályára, hiszen a találkozót megelőzően 7 pont volt a hátrányuk az éllovas Bayer Leverkusennel szemben. A bajor sztárcsapat ennek tudatában igyekezett az első percektől magához ragadni a kezdeményezést, és már igen korán veszélyeztetni tudtak két középhátvédjük, de Ligt és Upamecano révén is egy szöglet után, Rönnow azonban a helyén volt és hárítani tudta a próbálkozásokat. A 11. percben a mélyen ülő berlini védelemmel szemben Coman vállalkozott egy távoli lövésre, Rönnow azonban leért a jobb alsó sarokba tartó labdára és szögletre tolta a játékszert. A 23. minutumban ismét Coman tudott veszélyeztetni, aki Guerreiro beadását tudta a kapu felé irányítani, a próbálkozása azonban kevéssel a kapufa mellett hagyta el a játékteret. A félidő második fele kiemelkedő esemény nélkül zajlott, de a hosszabbításban még Sané és Goretzka lövése okozott riadalmat a berlini kapu előtt, ám végül egyikből sem lett gól, így 0:0-s állással vonultak pihenni a felek.

A második játékrész első percében aztán rögtön megtört a jég. Először Kane próbálkozott, ám az ő lövése a kapufán csattant, a kipattanót viszont Guerreiro vágta a hálóba, 1-0! Ezt követően a Bayern keményen nyomott annak érdekében, hogy megszerezzék a második góljukat is, de csak egy lesgólig jutottak. A véghajrára fordulva aztán az Union kialakította az első nagy lehetőségét, miután a 72. percben Roussillon közeli lövését kellett hatalmas bravúrral védenie Neuernek. Az utolsó 20 percben viszont az Union már nem tudott újabb lehetőséget kialakítani, míg a Bayernnek megvolt az esélye, hogy lezárja az összecsapást, de nem tudtak élni a lehetőségeikkel, viszont így is otthon tudták tartani a 3 pontot, így 4 pontra megközelítették az éllovas Bayer Leverkusent.

Bayern München – Union Berlin 1-0 (0-0)
Helyszín:
Allianz Arena Vezette: F. Willenborg
Gólszerző:
Guerreiro (46.) ill.-
Sárga lapok: Sané (75.), Kane (90+5.)  ill. Behrens (48.), Vogt (90+5.), Leite (90+6.)
Kiállítás:ill.-

Bayern München: Neuer – Guerreiro, de Ligt, Upamecano (Dier 46.), Laimer (Pavlovic 86.) – Goretzka, Kimmich – Sané, Musiala (Müller 76.), Coman (Tel 76.) – Kane Vezetőedző: Thomas Tuchel

Union Berlin: Rönnow – Knoche, Vogt, Leite – Trimmel, Tousart, Kral (Aaronson 78.), Haberer (Bedia 78.), Gosens (Roussillon 64.) – Volland (Behrens 26.), Hollerbach (Schäfer 64.) Vezetőedző: Nenad Bjelica

A mérkőzés összefoglalója:

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore