Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Nathan Aké hajrában szerzett góljával a Manchester City idegenben ejtette ki a Tottenhamet – videóval

Az angol FA-kupa legjobb 16 közé jutásáért már olyan komoly rangadókat is játszottak, mint a Tottenham és a Manchester City összecsapása.

(Photo by Bradley Collyer/PA Images via Getty Images)

A Manchester City a mérkőzés teljes egészében jobb volt, mint a Tottenham és végül teljesen megérdemelten sikerült kivívniuk a továbbjutást. A Spurs mindössze egyetlen kapura irányuló lövést tudott felmutatni, míg a manchesteriek 18-at. Komoly lehetőséget viszont a vendégeknek sem sikerült sokat kidolgozni, ugyanis a masszívan védekező hazaiak kapuja előtt hiba csúszott az utolsó passzokba vagy a befejezésekbe.

A hajrában viszont óriási rohamokat indított a Manchester City, hogy még ezen a mérkőzésen eldöntsék a továbbjutás sorsát. A 81. percben Bernardo Silva szerezhetett volna vezetést, de Vicario hárítani tudta a lövését, a 82. percben Kevin de Bruyne is tovább lőhette volna csapatát, azonban a hazaiak hálóőre ezúttal is résen volt. A 86. percben Jeremy Doku veszélyeztetett, viszont Vicario most is védeni tudott. A 88. percben azonban már az argentin kapus is tehetetlen volt, egy szögletet követően alakult ki kavarodás 2 méterre a kaputól, és a szabadon pattogó labdára Nathan Aké reagált a leggyorsabban és a kapuba pofozta azt, amivel tovább lőtte csapatát a legjobb 16 közé.

Tottenham – Manchester City 0-1 (0-0)
Helyszín: Tottenham Hotspur Stadium (London), Vezette: P. Tierney
Gólszerző:ill. Aké (88.)
Sárga lap: Udogie (59.), Porro (90+6.) ill. Kovacic (56.), Dias (71.), Guardiola (75. – pályán kívül), Gvardiol (84.), Doku (90+6.)
Kiállítás:ill.

Tottenham: Vicario – Porro, Romero, Van de Ven, Udogie – Höjbjerg (Scarlett 90+1.), Bentancur (Maddison 73.) – Kulusevski, Johnson (Skipp 72.), Werner – Richarlison. Vezetőedző: Ange Postecoglou

Manchester City: Ortega – Walker, Dias, Gvardiol, Aké – Rodri, Kovacic – Bernardo Silva, Bobb (Doku 65.), Foden – Álvarez (De Bruyne 65.). Vezetőedző: Pep Guardiola

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az FA-kupa legjobb 16 közé jutásáért eddig lejátszott mérkőzések és a további párharcok:
Csütörtök:
Bournemouth – Swansea 5-0

Péntek:
Bristol City – Nottingham 0-0
Chelsea – Aston Villa 0-0
Sheffield Wednesday – Coventry 1-1
Tottenham – Manchester City 0-1

Szombat:
13:00 Ipswich – Maidstone (Tv: Spíler1)
16:00 Everton – Luton
16:00 Leeds United – Plymouth
16:00 Leicester City – Birmingham
16:00 Sheffield United – Brighton (Tv: Spíler1)
20:00 Fulham – Newcastle United (Tv: Spíler1)

Vasárnap:
12:45 West Bromwich – Wolverhampton (Tv: Spíler1)
15:00 Watford – Southampton
15:30 Liverpool – Norwich (Tv: Spíler1)
17:30 Newport – Manchester United (Tv: Spíler1)

Hétfő:
20:30 Blackburn – Wrexham