Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: öt gólt szerzett a Villarreal a Barca otthonában! – videóval

Egészen elképesztő, fordulatokban és hatalmas feltámadásokban gazdag találkozó legvégén nyert a Villarreal az FC Barcelona vendégeként a spanyol bajnokság 22 fordulójában.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

 

Valamivel jobban kezdett a Barca, a sokáig még csak kapura sem lövő Villarreal ellen – Igaz a “sárga tengeralattjáró” első kísérletéből rögtön gól is született, ám Gerard Moreno találatát a 22. percben les címén annullálta a VAR. Az eset mintha nem fújt volna kellően ébresztőt a meddő mezőnyfölényben futballozó Barcánál, hiszen Gerard Moreno a 41. percben is kísérletezett, ám ezúttal sikerrel is járt, megszerezve a vezetést a vendégeknek.

 

Sokkoló találat volt a katalánok szemszögéből (…) De ez még nem volt mindent!

A második félidőt még mélyebb gödörből kezdhette a katalán sztárcsapat(jelzésértékű volt, hogy Xavi három helyen is változtatott a szünetben csapatán – a szerk.), hiszen az 54. percben Joao Canelco hatalmas hibája után, a korábbi Barca-nevelés Ilias Akhomach góljával már kettővel vezetett a Villarreal!

 

Két gólos hátrányban ébredt fel igazán a Barca, amely nagy rohanásba is kezdett, amelynek eredményeként a 60. és 70. perc között szűk tíz perc alatt ki is egyenlítették az állás: Előbb Ilkay Gündogan szépített (…)

 

(…) majd a német válogatott középpályás kiszolgálta Pedrit.

 

Érezni lehetett, hogy több gól is lehet még ebbe a találkozóba – Lett is, nem is akármilyen leosztásban!

Amikor Eric Bailly öngóljával a 71. percben megfordította a találkozót a Barcelona, akkor talán a haza szurkolók közül sokan remélték már, hogy kijavítja a csapat a hétközi, Bilbao elleni kupa-blamát – Nem így lett!

 

A Barca becsületből is, hűen filozófiájához, nem állt vissza, ment előre az újabb gólért, tette ezt mindezt vesztére, hiszen a Villarreal megérezte a lehetőséget és a Barca térfelén nyíló nagy területeket, és lényegében “lekontrázta” Xaviékat.

A vendég-gólok sorát Goncalo Guedes nyitotta a hajrához érve, kiegyenlítve az állást, majd jöhetett a több mint 10 perces hosszabbítás.

 

A maratonira nyúló ráadás igazi ‘flúgos futammá’ vált, ahol a Barca csak helyzetekig, a Villarreal pedig két gólig jutott.

A hosszabbítás kilencedik percében Alexander Sorloth egy újabb komoly Barca-védelmi hibát büntetett góllal (…)

 

(…) majd ha ez nem lett volna elég, két perccel később, a meccs utolsó jeleneteként a 36 esztendős José Luis Morales egy ellentámadást fejezett be szép góllal.

 

Elképesztő meccs volt, amelyen egymást múlták felül a csapatok, már ami a feltámadásokat illeti. Úgy is mondhatnánk, hogy 0:2-nél talán nem sokan fogadtak volna a Barca győzelmére; ahogyan 3:2-nél sem tűnt úgy a Villarreal, mint aki padlóra küldi a katalánok – A végén valóban padlóra kerültek Xaviék, akiknek hátránya 10 pontra nőtt a korábban a Las Palmas otthonába feltámadó, jelenleg listavezető Real Madrid mögött.

 

FC Barcelona – Villarreal 3-5 (0-2)
Estadio Olimpico, Vezette: J. Munuera Montero
Gólszerzők: Gündogan (60.), Pedri (68.), Bailly (71. – öngól) illetve Moreno (41.), Akhomach (54.), Guedes (84.), Sorloth (90+9.), J. Mroales (90+12.)
Sárga lap: Romeu (33.), Lewandowski (68.), Xavi (70. – pályán kívül), Araujo (89.) illetve Baena (16.), Marcelino (18. – pályán kívül), Bailly (68.), Mosquera (89.)
Piros lap: –

Barca: I. Pena – Koundé, Araujo, Christensen (Cubasi, 46.), H. Fort (J. Cancelo, 46.) – Gündogan, O. Romeu (Pedri, 46.), F. de Jong – J. Felix (F. Torres, 58.), Lewandowski (V. Roque, 77.), Yamal. Vezetőedző: Xavi Hernandez

Villarreal: Jörgensen – A. Moreno, Cuenca, Baillye, Kik (Mosquera, 78.) – Akhomach (Guedes, 58.), Comesana, Coquelin, Baena (Capoué, 71.) – Sorloth, G. Moreno (J. L. Morales, 78.). Vezetőedző: Marcelino García Toral

 

A 22. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Almeria – Alaves 0-3

Szombat:
Real Sociedad – Rayo Vallecano 0-0
Las Palmas – Real Madrid 1-2
Barcelona – Villarreal 3-5
21:00 Mallorca – Real Betis (Tv: Spíler 2)

Vasárnap:
14:00 Celta Vigo – Girona (Tv: Spíler 2)
16:15 Cadiz – Athletic Bilbao (Tv: Spíler 2)
18:30 Sevilla – Osasuna (Tv: Spíler 2)
21:00 Atletico Madrid – Valencia (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Getafe – Granada (Tv: Spíler 2)

 

A La Liga aktuális állása:

Standings provided by Sofascore