Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: több embert letartóztattak, egy pedig kórházba került a felfüggesztett West Brom-Wolves mérkőzésen

A Wolves bár 2-0-ra legyőzte a másodosztályú West Brom csapatát az FA-kupában, a mérkőzést közel 40 percre fel kellett függeszteni szurkolói rendbontás miatt.

 (Photo by James Baylis – AMA/Getty Images)

Hat embert letartóztattak, egy embert pedig kórházba szállítottak, miután a West Bromwich Albion Wolverhampton Wanderers elleni FA-kupa összecsapását több mint 30 percre felfüggesztették a nézőtéri rendbontások miatt.

A rendőrség kénytelen volt közbelépni, mivel a Hawthorns lelátóin verekedés tört ki. Egy labdaszedő fiút is megütöttek egy tárggyal a tömegből. A játékosokat eltávolították a pályáról, miközben a rendőrök gumibotokkal próbálták megfékezni a tömeget. A szurkolók a pályára özönlöttek, néhányan véresek voltak.

A West Midlands-i rendőrség (WMP) közleménye megerősítette, hogy öt embert letartóztattak közrend elleni bűncselekmények miatt, míg egy férfit a mérkőzés előtt letartóztattak támadó fegyver birtoklása miatt. Egy férfit fejsérülésekkel kórházba is szállítottak.

Az eset azután történt, hogy Matheus Cunha a 77. percben gólt szerzett a Wolvesnak, Pedro Neto első félidőben szerzett találatát kiegészítve. A játék a 78. percben folytatódott a 37 perces szünetet követően. A Wolves vezetőedzője, Gary O’Neil és a West Brom menedzsere, Carlos Corberan a játékoskijáróban beszélgetett, és megegyeztek abban, hogy a csapatok az egység jeleként együtt térnek vissza a folytatásra.

A labdarúgó-szövetség (FA) megerősítette, hogy kivizsgálja a történteket, és “teljesen elfogadhatatlannak” minősítette az esetet.