Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: az új gólfelelős duplájával nyert fontos meccset a Monterrey – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) Clausurájának 3. fordulójában vasárnapra virradóra a CF Monterrey és az Atlético San Luís csapott össze egymással…

(Photo by Alfredo Lopez/Jam Media/Getty Images)

A bajnoki címre is esélyesként pályázó CF Monterrey 3-1-es győzelmet aratott a meglepetéscsapat Atlético San Luís ellen. A vendégek aktívabban kezdték a mérkőzést, Andrada kapusnak már az első tíz percen belül több nagy védést kellett bemutatni az eredmény megtartása érdekében. Ennek ellenére az első negyedóra végén a hazaiak gyakorlatilag az első lehetőséget gólra váltották, amikor Vegas felívelését Brandon Vázquez a tizenhatos vonalától épphogy közelebb fejelte védhetetlenül a kapuba. Ugyan a Monterrey játéka a vezetés megszerzése után megélénkült, az első félóra végén az Atlético kiegyenlített, miután Mateo Klimowicz lapos átlövése talált utat a hálóba. Nem sokáig örülhettek a vendégek, mert néhány perccel később egy tökéletesen kijátszott akciót ismét Brandon Vázquez fejezett be találattal, miután közelről helyezett A. Sánchez ketrecébe. Az első félidő végeztével a Rayados 2-1-re vezetett. A térfélcsere után a hazaiak egyre nagyobb fölényben futballoztak, jóval többet birtokolták a labdát, és az 56. percben hosszú passzolgatást követően Sergio Canales lőtt egy távoli átlövés gólt. A hátralévő játékidőben az Atlético próbálkozott felzárkózni, de kevésszer tudtak valós veszélyt kialakítani Andrada kapuja előtt, így a Monterrey otthon tartotta a három pontot.

A hazaiak ezzel a sikerrel az élen beérték az először pontot vesztő Club Américát, míg az Atlético az első két meccse megnyerése után már másodszor veszített.

CF Monterrey – Atlético San Luís 3-1 (2-1)
Gólszerzők: B. Vázquez (15., 39.), Canales (56.), ill. M. Klimowicz (32.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore