Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hátrányból fordítva győzte le mumusát a Bayern München! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 20. fordulójának szombati játéknapján a Bayern München gárdája a Borussia Mönchengladbachot látta vendégül.

(Photo by Sebastian Widmann/Getty Images)

Miután az előző fordulóban pontot szerzett a listavezető Bayer Leverkusen ellen, a Mönchengladbach csapata ezúttal a másik bajnokesélyesnél, a Bayern Münchennél vendégeskedett. A mérkőzés nem indult túl jól a Gladbach szempontjából, mivel az első 10 percben már kétgólos hátrányba is kerülhettek volna, ha Leroy Sané pontosabban céloz. Először Mazraoui passza után lőhetett a német támadó 10 méterről a kapuval szemben, de a lövése a felsőlécen csattant, majd 4 perccel később egy védelmi hibát kihasználva ziccerben léphetett ki Sané, de végül nem találta el a kaput. A Bayern fölénye a folytatásban is megvolt, de a következő nagy lehetőségre a 31. minutumig kellett várni, amikor Harry Kane bal felsőbe tartó szabadrúgását védte ki nagy bravúrral Nicolas. Ezt követően a Gladbach is eljutott párszor a Bayern kapujáig: a 33. percben például Neuer bravúrjára volt szükség, akinek Honorat lecsúszott beadását kellett kiszednie a jobb felsőből, majd Ngoumou fejese okozott némi riadalmat a hazai szurkolók körében. A 35. percben aztán meglepetésre megszerezték a vezetést a vendégek: Elvedi szerzett labdát a félpálya közelében, majd kapura tört, ahol Siebatcheu elé tette a labdát, aki visszapasszolt a svájci védőnek, Elvedi pedig szépen kilőtte a bal alsót, 0-1! Viszont még a szünet előtt összejött az egyenlítés a Bayernnek: a 45. percben egy formás támadás végén Müller ugratta ki Pavlovicot, aki mattolni tudta Nicolast, 1-1!

A második játékrész első veszélyes helyzetére a 63. percig kellett várni, amikor Sané passza után Harry Kane tudta kapura lőni a labdát, de Nicolas leért a jobb alsóba tartó lövésre. A 70. minutumban aztán már Kane bevette a vendégek kapuját! Egy beadásnál Nicolas nem tudta lehúzni a labdát, ami így Kane elé került, ő pedig az üresen maradt kapuba bólintott, 2-1! A mérkőzés a 86. percben dőlt el, amikor egy szabadrúgásnál Sané beívelését de Ligt fejelte védhetetlen erővel a hálóba, 3-1! A véghajrában még Telnek volt esélye arra, hogy tovább növelje a különbséget, de Nicolas nagy bravúrral védeni tudott, így végül maradt a 3:1-es állás.

Bayern München – Borussia Mönchengladbach 3-1 (1-1)
Helyszín:
Allianz Arena Vezette: T. Stieler
Gólszerzők:
Pavlovic (45.), Kane (70.), de Ligt (86.) ill. Elvedi (35.)
Sárga lapok: -ill. Neuhaus (30.)
Kiállítás:ill.-

Bayern München: Neuer – Davies (Guerreiro 85.), Dier, de Ligt, Mazraoui (Boey 62.)  – Goretzka, Pavlovic, Musiala, Müller (Tel 71.), Sané – Kane Vezetőedző: Thomas Tuchel

Borussia Mönchengladbach: Nicolas – Scally, Friedrich, Elvedi – Honorat (Ranos 89.), Reitz (Fukuda 85.), Weigl, Neuhaus (Koné 62.), Netz (Lainer 62.) – Ngoumou (Hack 62.), Siebatcheu Vezetőedző: Gerardo Seoane

A mérkőzés összefoglalója:

A 20. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Heidenheim – Borussia Dortmund 0-0

Szombat:
Bayern München – B. Mönchengladbach 3-1
Darmstadt – Bayer Leverkusen 0-2
Freiburg – VfB Stuttgart 1-3
Mainz – Werder Bremen 0-1
VfL Bochum – Augsburg 1-1
18:30 Köln – Eintracht Frankfurt (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Wolfsburg – Hoffenheim (Tv: Aréna 4)
17:30 RB Leipzig – Union Berlin (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore