Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: döntetlen lett az América és a Monterrey csúcsrangadója – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2024-es Clausurájának 5. fordulójában a címvédő Club América és a legfőbb kihívók közé tartozó CF Monterrey mérte össze tudását egymással vasárnapra virradóra…

(Photo by Agustin Cuevas/Getty Images)

A Club América és a CF Monterrey végig kiélezett összecsapása 1-1-es döntetlennel ért véget. A hazaiak aktívabban kezdték a találkozót és az első percektől fogva ígéretes helyzeteket alakítottak ki, melyeket azonban eleinte rendre elpuskáztak. Az első játékrész derekánál tört meg a jég, amikor Lara jobb oldali bejátszását követően Diego Valdes az ötösről védhetetlenül fejelt Andrada ketrecébe. Néhány perccel később egy kiugrás végén J. Quinones növelhette is volna az előnyt, a gólt azonban lesállás előzte meg. Az América uralta a mérkőzést, a Rayados előtt kevés lehetőség adódott, azonban a 40. percben a vendégek gyakorlatilag az első helyzetüket gólra váltották, miután egy jobb oldali bejátszást követő lecsorgó labdát Sergio Canales talált meg először és vágott a hálóba. Az első félidő 1-1-es eredménnyel zárult. A szünet után is megmaradt a hazaiak egyértelmű fölénye, J. Quinonesék azonban sorban puskázták el a lehetőségeket, többször is ajtó-ablak helyzetben képtelenek voltak eltalálni a kaput, amikor pedig sikerült, Andrada állta a próbálkozások útját. A vendégek minden erejét felemésztette a védekezést, csak elvétve tudtak egy-egy ellentámadást vezetni, de érdemi gólhelyzet kevés adódott előttük. A fővárosiak azonban képtelenek voltak feltörni az ellenfél védekezését, így a lefújásig maradt a döntetlen.

Mivel a Tigres UANL és a Pumas UNAM ugyancsak döntetlent játszott egymással, így a fenti két csapat mellett a tavalyi első kiírást nyerő monterrey-i gárda ugyancsak a 11 pontosok táborát erősíti.

Club América – CF Monterrey 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Valdes (24.), ill. Canales (40.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore