Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: magabiztos győzelmet aratott a Bayer Leverkusen a csúcsrangadón! – videóval

 A német bajnokság (Bundesliga) 21. fordulójának szombati játéknapját a Bayer Leverkusen és a Bayern München csúcsrangadója zárta.

(Photo by ANP via Getty Images)

Ahogyan az várható volt, az első perctől kezdve mindkét csapat komoly iramot diktált, de az első negyedóra nem hozott igazán nagy helyzetet. A 18. percben viszont megszerezte a vezetést a Leverkusen! Egy gyorsan elvégzett bedobást követően Andrich tette középre a labdát, ahol a hosszún érkezett teljesen üresen a Bayern Münchentől a Leverkusennél kölcsönben szereplő Stanisic, ő pedig nem hibázta el a ziccert, 1-0! A 23. percben kétszer is közel járt előnye növeléséhez a hazai gárda, ám Neuer először Tella kapáslövését hárította bravúrral, majd az ezt követő szögletnél Tah fejesét kellett a léc fölé tornásznia. A játékrész második felében a Bayern hiába próbálkozott, nem tudták feltörni a hazaiak védelmét, összességében pedig inkább a Leverkusen járt közelebb a második gól megszerzéséhez a játék képe alapján, de a szünetre maradt az egygólos különbség a felek között.

A második játékrész elején aztán még tovább növelte előnyét a Leverkusen! Az 50. percben Grimaldo és Tella összjátékát követően a balhátvéd került ígéretes helyzetbe, ő pedig Neuer mellett el tudta lőni a játékszert a rövidbe, 2-0! A második gólt követően hiába változtatott Thomas Tuchel a csapat összeállításán, a vendégek továbbra is veszélytelenek voltak Hradecky kapujára, míg a Leverkusen ellentámadásaiban megvolt az esély arra, hogy végleg lezárják a mérkőzést. Sőt a 63. percben Grimaldo majdnem szögletből tudta megtréfálni Neuert, de a tekerése a felsőlécen csattant. A 73. percben Frimpong veszélyeztetett a Bayern kapuja előtt, pár szép csel után ugyanis lövésre vállalkozott, de a próbálkozása a jobb kapufa mellett suhant el. A 88. percben ismét a holland védő veszélyeztetett egy kontra végén, Frimpong lövése azonban a kapufán csattanva hagyta el a játékteret. A Bayern az utolsó pillanatokig becsülettel küzdött, mindezt jól mutatja, hogy a 95. perdben egy szögletnél Manuel Neuer is feljött, de a kifejelt labdával Frimpong lódult meg, majd bevette az üresen maradt kaput, 3-0! A Leverkusen így magabiztos győzelmet aratva 5 pontosra növelte a különbséget a két csapat között a bajnoki versenyfutásban!

Bayer Leverkusen – Bayern München 3-0 (1-0)
Helyszín:
BayArena Vezette: F. Zwayer
Gólszerzők:
Stanisic (18.), Grimaldo (50.), Frimpong (90+5.) ill.-
Sárga lapok: Tapsoba (64.), Adli (77.), Hradecky (83.) ill. Boey (36.), Goretzka (62.)
Kiállítás:ill.-

Bayer Leverkusen: Hradecky – Hincapié, Tah, Tapsoba – Grimaldo (Puerta 90.), Andrich, Xhaka, Stanisic – Wirtz (Hlozek 90.), Tella (Frimpong 65.) – Adli (Hofmann 82.) Vezetőedző: Xabi Alonso

Bayern München: Neuer – Upamecano (Kimmich 60.), Dier, Kim – Mazraoui, Pavlovic (Müller 60.), Goretzka (Tel 71.), Boey (Guerreiro 81.) – Sané, Musiala (Choupo-Moting 81.) – Kane Vezetőedző: Thomas Tuchel

A mérkőzés összefoglalója:

A 21. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Borussia Dortmund – Freiburg 3-0

Szombat:
Augsburg – RB Leipzig 2-2
Eintracht Frankfurt – VfL Bochum 1-1
B. Mönchengladbach – Darmstadt 0-0
Union Berlin – Wolfsburg 1-0
Werder Bremen – Heidenheim 1-2
Bayer Leverkusen – Bayern München 3-0

Vasárnap:
15:30 VfB Stuttgart – Mainz (Tv: Aréna 4)
17:30 Hoffenheim – Köln (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore