Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: nem tudott nyerni az Augsburg otthonában az RB Leipzig! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 21. fordulójának szombati játéknapján az Augsburg együttese az RB Leipziget látta vendégül.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A 18. percig kellett várni a mérkőzés első veszélyes lehetőségére, ami az RB Leipzig előtt alakult ki. Ekkor egy beadás után Dani Olmo tudta kapura fejelni a játékszert, Dahmen azonban hatalmas bravúrral szögletre tudta tolni a bal alsóba tartó labdát. A hazaiak kapusától a következő nagy védésre a 31. percben volt szükség, aki ezúttal Schlager távoli lövését tudta hárítani. A hazaiak első komolyabb lehetősége a 32. percben alakult ki, ekkor Vargas lőhetett éles szögből, de csak az oldalhálót találta el. A 35. minutumban aztán megszerezte a vezetést az Augsburg! Vargas távoli lövését még bravúrral védte Gulácsi, a kipattanót azonban kapásból nagy erővel a bal alsóba vágta Tietz, 1-0! Nem tartott azonban sokáig a hazaiak előnye, a 39. percben ugyanis Raum ívelt tökéletesen középre, ahol Openda érkezett, ő pedig védhetetlenül a bal felsőbe fejelte a labdát, 1-1!

A második játékrész elején aztán a fordítás is összejött a Leipzignek! Az 52. percben Olmo beadására Sesko emelkedhetett senkitől sem zavartatva, majd ő is egy védhetetlen fejest eresztett meg Dahmen kapujára, 1-2! A vendégek előnye sem tartott azonban sokáig! A 60. percben Simons lövését védte nagy bravúrral Dahmed, majd az ebből induló ellentámadás végén Demirovic vágta védhetetlenül a léc alá a játékszert, 2-2! A következő nagy lehetőségre a 78. percig kellett várni, amikor egy szabadrúgást követő beadásnál Simakan fejese kevéssel elkerülte a rosszul kimozduló Dahmen kapuját, aki viszont ennél az esetnél letarolta a védőt, így büntetőt ítélt a játékvezető! A labda mögé Openda állt, a lövése viszont nagyon gyengére sikeredett, amit így Dahmen hárítani tudott! A folytatásban már nem történt jelentős esemény, így a Leipzig egy komoly lehetőséget elszalasztva csak egy ponttal térhet haza az Augsburg otthonából!

Augsburg – RB Leipzig 2-2 (1-1)
Helyszín:
WWK Arena Vezette: B. Brand
Gólszerzők:
Tietz (35.), Demirovic (60.) ill. Openda (39.), Sesko (52.)
Sárga lapok: Rexhbecaj (55.), Jakic (64.), Vargas (70.), Dahmen (81.), Mbabu (90+5.) ill. Raum (74.)
Kiállítás:ill.-

Augsburg: Dahmen – Iago, Uduokhai, Gouweleeuw, Mbabu – Rexhbecaj, Jakic, Vargas (Maier 83.), Jensen (Engels 68.) – Demirovic, Tietz (Biel 68.) Vezetőedző: Jess Thorup

RB Leipzig: Gulácsi – Henrichs, Klostermann, Orbán (Simakan 68.), Raum – Olmo (Elmas 68.), Kampl (Seiwald 69.), Schlager, Simons (Baumgartner 84.) – Openda, Sesko (Poulsen 72.) Vezetőedző: Marco Rose

A mérkőzés összefoglalója:

A 21. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Borussia Dortmund – Freiburg 3-0

Szombat:
Augsburg – RB Leipzig 2-2
Eintracht Frankfurt – VfL Bochum 1-1
B. Mönchengladbach – Darmstadt 0-0
Union Berlin – Wolfsburg 1-0
Werder Bremen – Heidenheim 1-2
18:30 Bayer Leverkusen – Bayern München (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 VfB Stuttgart – Mainz (Tv: Aréna 4)
17:30 Hoffenheim – Köln (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore