Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Ancelotti nem bajnoki döntőre készül a Girona ellen!

Mint ismert, a spanyol bajnokság hétvégi, 24. fordulójában került sor a listavezető Real Madrid, valamint a blancók legfőbb kihívójának számító, sokunk csodálatát kiváltó Girona összecsapására. A szombat kora esti, madridi találkozóra szokásához hűen kimérten hangolt a Real Madrid trénere, Carlo Ancelotti.

A hivatalos sajtótájékoztatóján Ancelotti nem győzte dicsérni a Gironát, amely ‘szerinte még a Realnál is jobban teljesít a szezon egészét tekintve’, ugyanakkor a 64 esztendős olasz tréner elmondta azt is, bármennyire várja mindenki a találkozót, nem szabad úgy tekinteni a meccsre, mint egy bajnoki döntőre – Már csak azért sem, mert február elejét írunk.

“Akárki nyer ezen a meccsen, előnybe kerül a másikhoz képest, de semmi több. Túl hosszú még ahhoz a bajnokság, hogy február elején egy meccsen eldőlhessen a bajnoki cím sorsa.” – kezdte gondolatmenetét Ancelotti, aki szerint 80 pont nem lesz elég idén ahhoz, hogy egy csapat megnyerje a spanyol bajnokságot (15 körrel a vége előtt a Real Madridnak 58, a Gironának 56 pontja van – a szerk.).

“Egy olyan csapattal találkozunk, amely minket is beleértve, mindenkinél a legjobban teljesít a szezonban. A Girona minden dicséretet megérdemel, hiszen elképesztően jól és bátran futballoznak. Kétségem sincs afelől, hogy ellenünk bármiben változtatnának. Nyílt találkozóra számítok, amelyen az őszihez hasonlóan az a célunk, hogy nyerni tudjunk.” – így Ancelotti, aki külön méltatta kollégáját, Míchelt.

“A futball alapvetően a játékosokról szól, de a Girona a tökéletes példa arra, hogy milyen fontos az edző személye. Míchel hihetetlen munkát végez, önbizalmat adott minden játékosának. Ez utóbbi az, amely a legnehezebb talán az edzői szakmában. Sajnálom, hogy eltiltás miatt nem ülhet a kispadon a Bernabéuban, ugyanakkor hiba lenne azt gondolni, hogy ez hatással lesz a csapatra.” – így Ancelotti, aki  csapatát illetően a szurkolók nagy örömére elmondta, hogy Vinícius Junipr jól van, kész a játékra, ahogyan Antonio Rüdiger is teljes érvényű munkát végzett, a német hátvéd kapcsán azonban az utolsó tesztek döntik majd el, hogy készen áll-e a játékra!?

 

A Real Madrid – Girona spanyol bajnoki csúcsrangadót a Spíler 2 élőben közvetíti 18:30-tól!