Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: fordulatos, hatgólos mérkőzésen győzte le az AS Romát az Inter – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 24. fordulójának szombati játéknapjának kora esti mérkőzése egy igazi rangadó volt, az AS Roma látta vendégül az Intert.

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

A vezetést az Inter szerezte meg a 17. percben, egy szögletet rossz helyre fejelt ki Lukaku, ugyanis pont Acerbi irányába bólintotta a belga csatár, az olasz hátvéd pedig ívelten fejelte meg hét méterről a labdát a hosszú irányába, így Rui Patrício nem érhette el azt. Azonban nem kellett sokat várni a rómaiak egyenlítő találatára, Lorenzo Pellegrini ívelt egy távoli szabadrúgást a kapu elé, amelyre Mancini érkezett teljesen üresen és hat méterről a bal alsóba fejelt. Még a szünet előtt megfordította a találkozó állását a hazai alakulat, Pellegrini ugratta ki el Shaarawyt, aki egy átvette majd egyet tolt rajta és kicsit eltörve a labdát a kapufa segítségével a jobb felsőbe lőtt védhetetlenül.

A második játékrész elején jött az újabb fordulat, ugyanis a vendégek gyorsan megfordították a találkozó állását. A 49. percben Matteo Darmian kapott egy labdát Barellától a jobboldalon, majd a szélső hátvéd kivárt és a röviden a védőjéről leváló Marcus Thuramnak adott egy labdát, a francia csatár pedig a kapuba pöccintette a játékszert. Az 56. percben ragadta magához ismét a vezetést az Inter, Mkhitaryan lőtt be keményen egy labdát az ötös magasságában, amit a menteni igyekező Angelino erőből a saját kapujába vágott. Az 59. percben pedig kis híján kettőre növelte előnyét a milánói alakulat, de Benjamin Pavard lövése nem a hálóban, hanem a kapufán csattant. A 71. percben Lukaku egyenlíthetett volna korábbi csapata ellen, azonban fejese célt tévesztett. A hosszabbításban a kitámadó hazaiaknak bevitte a mindent eldöntő találatot a vendég csapat, a találatot Bastoni jegyezte. Az Inter tehát egy újabb rangadót húzott be és magabiztosan vezeti a bajnokságot, míg az AS Roma maradt az ötödik helyen.

AS Roma – Inter 2-4 (2-1)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma), Vezette: M. Guida
Gólszerzők: Mancini (28.), El Shaarawy (44.) ill. Acerbi (17.), Thuram (49.), Angelino (56. – öngól), Bastoni (90+3.)
Sárga lap: Mancini (47.), Huijsen (90+1.) ill.
Kiállítás:ill.

AS Roma: Patrício – Karsdorp, Mancini, Huijsen, Angelino (Spinazzola 61.) – Cristante (Bove 61.), Paredes, Pellegrini (Baldanzi 76.) – Dybala (Azmoun 87.), Lukaku, El Shaarawy (Zalewski 76.). Vezetőedző: Daniele De Rossi

Inter: Sommer – Pavard, Acerbi (De Vrij 63.), Bastoni – Darmian (Dumfries 75.), Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco (Carlos Augusto 75.) – Thuram (Alexis Sánchez 87.), Lautaro Martínez (Arnautovic 75.). Vezetőedző: Simone Inzaghi

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 24. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Salernitana – Empoli 1-3

Szombat:
Cagliari – Lazio 1-3
AS Roma – Inter 2-4
20:45 Sassuolo – Torino

Vasárnap:
12:30 Fiorentina – Frosinone (Tv: Sport 2)
15:00 Bologna – Lecce (Tv: Sport 2)
15:00 Monza – Verona
18:00 Genoa – Atalanta (Tv: Sport 2)
20:45 AC Milan – Napoli (Tv: Sport 1)

Hétfő:
20:45 Juventus – Udinese (Tv: Sport 1)

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore