Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: hazai győzelemmel élre állt a Galatasaray

A török bajnokság (Süper Lig) 25. fordulójának szombati rangadóján a Galatasaray fogadta az Istanbul Basaksehir együttesét…

(Photo by Seskim Photo/MB Media/Getty Images)

A bajnoki címvédő Galatasaray két első félidei találattal legyőzte a 2019-2020-as szezonban bajnoki címet szerző Istanbul Basaksehir gárdáját. A hazai csapat lendületesen kezdte a mérkőzést és már az első percekben több helyzetet kialakított, melyek azonban ekkor még kimaradtak. Az első játékrész derekánál viszont a Galata már megszerezte a vezetést, miután egy hosszú indítást követően Baris Yilmaz indult meg a kapu felé és az ötös előteréből fordulásból bombázott Babacan ketrecébe. Nem sokkal később a házigazda tovább növelte előnyét, miután Dries Mertens talált a hálóba, így jelentős lépéselőnybe került. A második félidőben is a kétgólos előnyben lévő Galatasaray támadott többet és közelebb járt a harmadik gól megszerzéséhez, mint a Basaksehir az elsőhöz, azonban Icardiék képtelenek voltak újabb találatot szerezni, de két góllal így is megnyerték a találkozót.

Győzelmével a Galatasaray az élen hárompontos lépéselőnybe került a vasárnap pályára lépő Fenerbahce előtt, míg az Istanbul Basaksehir továbbra is csak a nyolcadik helyen tanyázik.

Galatasaray – Istanbul Basaksehir 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Yilmaz (25.), Mertens (31.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore