Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: rutinos trénert nevezett ki a Santos Laguna – HIVATALOS

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2024-es Clausuráját a vártnál gyengébben kezdő Santos Laguna a közelmúltban váltotta le edzőjét…

(Photo by Manuel Velasquez/Getty Images)

A mexikói Santos Laguna bejelentette, hogy az uruguayi Pablo Repetto helyett a továbbiakban Ignacio Ambríz látja el a csapat vezetőedzői feladatait.

Az 59 éves mexikói szakember bő két évtizedes edzői pályafutása alatt már számtalan csapatot irányított Mexikóban. Ambríz legnagyobb sikere a 2016-os CONCACAF BL-győzelem volt a Club Américával, míg a Necaxával 2018-ban kupát, a Club Leónnal 2020-ban mexikói bajnoki címet nyert. Legutóbbi állomáshelyén, a Deportivo Tolucánál a 2023-es Apertura-döntő volt a legjobb eredménye. A trénert a 2018-2019-es szezonban, valamint a 2020-as Guardinesben egyaránt a liga legjobb edzőjének választották meg.

Az elmúlt években a legjobb csapato dolgát is meg-megnehezítő Santos Laguna az újonnan indult kiírást meglehetősen szerényen kezdte, hiszen a 2024-es Clausura első hat fordulója alatt csak egyetlen mérkőzést nyert meg és mindössze négy pontot szerzett, ezért döntöttek a klubnál az edzőváltás mellett.

Ambríz a hétvégén a Pumas UNAM elleni idegenbeli mérkőzésen ülhet le először új csapata kispadjára.