Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi felsorolta, szerinte kik nyerhetik meg a jövőben az Aranylabdát, de Bellingham nincs köztük

Lionel Messi, az Inter Miami támadója elmondta a véleményét arról, hogy szerinte kik szállhatnak harcban a jövőben az Aranylabdáért. A jelenlegi, egyik legnagyobb esélyest, azonban nem említette meg…

(Photo by Rich Storry/Getty Images)

Az Inter Miami támadója, Lionel Messi megnevezte azon játékosokat, akik szerinte a következő években esélyesek lesznek az Aranylabdára, ám a listán nem kapott helyett a Real Madrid középpályása, Jude Bellingham, de megemlítette Vinícius Juniort.

Messi a labdarúgás legrangosabb egyéni díjának rekordgyőztese, miután októberben nyolcadszor is elnyerte azt. Az argentin a Manchester City játékosa, Erling Haaland és a PSGs Kylian Mbappé előtt végzett, két olyan játékos előtt, akik szerinte jó eséllyel elnyerhetik az elismerést a jövőben. Bellingham azonban, aki Messi régi riválisánál, a Real Madridnál elképesztő bemutatkozó szezont hoz, nem kapott említést, cserébe korábbi csapata, a Barcelona szóba került Lamine Yamal révén.

“A játékosok, akik a következő években versenyben lehetnek az Aranylabdáért? Nagyon szép rivalizálás lehet a következő években, olyan játékosok között, mint Haaland, Mbappé, Vinícius és sokan mások. Úgy gondolom, hogy a még nagyon fiatal, most a Barcelonában játszó Lamine Yamal is kiemelkedő szerepet fog játszani és harcba fog szállni a díjért a jövőben. Biztosan lesznek mások is, akik közel kerülnek az Aranylabdához, új játékosok is fel fognak tűnni, akiket még nem ismerünk, és szerintem ez egy nagyon szép korszak lesz.”

– nyilatkozott Messi a francia L’Equipe-nek.

Bellingham eddig 31 fellépésén 20 gólnál és 9 gólpassznál jár a Real Madridban, amely a La Liga élén áll, és a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutott.

A bukmékerek jelenleg az angolt tartják a legesélyesebbnek arra, hogy az év végén elnyerje az Aranylabdát.