Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: három évvel a kiesés után feljutott a Parma

Az olasz másodosztály (Serie B) szerdai, 36. fordulójában a listavezető Parma matematikailag is bebiztosította a feljutását…

(Photo by Luca Amedeo Bizzarri/Getty Images )

A Serie B élén álló Parma a bennmaradásért küzdő Bari otthonában elért 1-1-es döntetlennel bebiztosította a feljutását, miután a harmadik helyezett Venezia elvesztette a szerdai mérkőzését, így kettőjük közt hét pont a különbség két fordulóval a bajnokság vége előtt. A második helyen a Como áll kettőjük közt, amely négy egységgel előzi meg a velenceieket, így minden esélye megvan arra, hogy hamarosan ugyancsak biztosítsa a feljutását.

A Parma a 2020-2021-es idényben sereghajtóként esett ki a Serie A-ból, majd egy 12. és egy negyedik helyezést ért el a másodosztályban, a harmadik évben azonban magabiztosan harcolta ki a feljutást. Az 1990-es évek egykori sikercsapata ebben a szezonban az eddigi 36 mérkőzéséből 21-et megnyert és 11 alkalommal osztozott meg a pontokon mindössze négy vereség mellett. Fabio Pecchia csapata az idény nagy részében vezette a bajnokságot és magabiztosan tért vissza a legjobbak közé.

A Ducali a legutóbbi feltűnése alkalmával 2018 és 2021 között egymás után három idényt töltött a Serie A-ban, ahol ősszel a 28. idényét kezdheti meg.

A Parma sorait erősíti Balogh Botond, a magyar válogatott hátvédje a Bari otthonában nem jutott szóhoz, a 36 forduló alatt 16 mérkőzésen vetették őt be.

Az alapszakasz végén az első két helyezett automatikusan feljut a Serie A-ba, míg a harmadiktól a nyolcadik helyen végző csapatok a rájátszásban vesznek részt, melynek végső győztese szintén az élvonalba kerül. A mezőny utolsó három helyezettje kiesik a harmadosztályba, az őt megelőző két csapat pedig osztályozót vív a bennmaradásért.

A bajnokság aktuális állása

Az állást biztosítja a Sofascore